Proiect pentru un mediu mai sănătos, cu importantă componentă educativă

Date:

 Încă un proiect pe fonduri nerambursabile finalizat cu succes de administrația publică locală morenară. Valoarea totală a proiectului „Moreni în Acțiune pentru Climă” este de 603.952 lei, din care 85 % valoare eligibilă nerambursabilă din MF SEE 513.359,20 lei și 15% valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 90.592,80 lei.

La conferința de închidere, printre rezultatele proiectului au fost enumerate   realizarea unui plan de atenuare și adaptare la schimbările climatice, precum și realizarea unui studiu de fezabilitate „Amenajare coridoare verzi de-a lungul râului Cricov”.

Au fost  300 elevi implicați în Concursul – Acțiune pentru climă ș realizată o campanie  de conștientizare privind schimbările climatice.

În cadrul conferinței de închidere a proiectului, Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni, a ținut să sublinieze importanța campaniilor de conștientizare în rândul populației și la nivelul școlilor de pe teritoriul localității în menținerea unui mediu sănătos. Totodată, a subliniat preocuparea  pe care o are autoritatea locală în finalizarea unor proiecte pe fonduri europene ce deservesc aceeași tematică: creșterea eficienței energetice în blocurile selectate spre finanțare prin PNRR, înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar și construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor pe raza municipiului Moreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...