Proiect pentru punerea în valoare a Șanțului și Valului Cetății

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vorbit, în premieră, despre un proiect așteptat cu interes și menit să aducă un plus de atractivitate orașului. Este vorba despre reabilitarea și punerea în valoare a unui monument istoric foarte important – Șanțul și Valul Cetății, cu finanțare nerambursabilă, prin Programul Operațional Regional:
„Am semnat un contract de finanțare foarte important pentru Municipiul Târgoviște. Sigur, este într-o fază incipientă, este vorba despre contractul privind sprijinul financiar pentru realizarea documentațiilor tehnice în ce privește restaurarea și punerea în valoare a Șanțului și Valului Cetății din Municipiul Târgoviște. Este un proiect foarte important pentru târgovișteni, unul dintre cele mai importante proiecte derulate vreodată, care va fi finanțat prin Programul Operațional Regional în derulare până în 2027, un proiect prin care acest monument istoric urmează să fie restaurat. În următoarea ședință de consiliu local vom aproba tema de proiectare și vom începe practic procesul de punere în valoare a unuia dintre cele mai importante monumente din Municipiul Târgoviște. Va mai dura până când proiectul va fi pus în practică, dar este un moment deosebit. Repet, deja s-a obținut finanțare de 1,8 milioane de lei numai pe ceea ce înseamnă realizarea studiilor istorice, documentației tehnice, studiu de fezabilitate, urmând ca ulterior să se realizeze și licitația pentru execuție. Repet, este un proiect care va fi finanțat pe fonduri europene, prin care punem în valoare patrimoniul cultural deosebit pe care îl are Municipiul Târgoviște, fostă reședință voievodală a Țării Românești”, a precizat primarul Cristian Stan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Școlile vor rămâne deschise până la pragul de infectare de 6 la mie!

Într-o conferință de presă susținută vineri dimineața, ministrul Educației a declarat că „școlile vor rămâne deschise până la pragul de infectare de 6 la mie, sub rezerva validării CNSU. Peste acest prag vor apărea o serie de condiții, care nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi de […]