Proiect pentru dezvoltarea integrată a comunităţii marginalizate din cartierul Romlux

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Târgovişte a găzduit conferinţa de lansare a proiectului EU-SPER Dezvoltarea integrată a comunităţii mar-ginalizate Romlux, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman.
Municipalitatea implementează proiectul în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 15 Târgovişte, Asociaţia PartNet Parteneriat pentru dezvoltare durabilă, Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino, Asociaţia Târgovişte Spre Europa şi S.C. intratest S.A.
Potrivit primarului Cristian Stan, care a făcut o prezentare destul de amănunţită, „obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea incluziunii sociale, combaterea săraciei şi a oricărei discriminări prin susţinerea, de către parteneriatul creat, a activităţilor orientate către integrarea socio-economică a unui număr de 570 de persoane din comunitatea mar-ginalizată într-o perioadă de 36 luni.
Activităţile care susţin îndeplinirea acestui obiectiv sunt realizate prin intervenţii în domenii sociale relevante cum ar fi: educaţie, ocupare, servicii sociale şi sociomed-icale, locuire şi informarea membrilor comunităţii cu privire la drepturile lor sociale şi cetăţeneşti.”
Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 26 martie 2018
– 25 martie 2021, şi are o valoare totală de 17,218 milioane de lei, fiind vizate medii relevante pentru viaţa comunităţii din cartierul Romlux, pe componenta educaţională fiind preconizate următoarele rezultate:
– 272 de părinţi consiliaţi; – 40 preşcolari selectaţi; – 96 copii beneficiari de programul Şcoala după Şcoală; – 464 pachete suport/kit-uri educaţionale acordate.
Pe componenta profesională vor fi consiliate 350 persoane consiliate profesional şi vor participa la cursul privind dezvoltarea de Competenţe Sociale şi Civice. În plus, 90 de persoane vor beneficia de cursuri de competenţe cheie pentru mai multe ocupaţii şi vor fi 106 persoane angajate şi acordate tot atâtea subvenţii de câte 900 lei pe lună, pe parcursul a 12 luni. Vor fi realizate 100 de planuri de afaceri, dintre care 28 de planuri de afaceri selectate în vederea acordării de micro-granturi.
Pe componenta medicală vor fi efectuate analize gratuite pentru 570 persoane beneficiare de analize gratuite, 30 de persoane vor fi beneficiare de servicii de îngrijire la domiciliu şi vor fi distribuite 570 de kit-uri medico-san-itare. Nu în ultimul rând, vor fi reabilitate aproape 200 de gospodării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Competiţii de nivel naţional găzduite de Complexul de Nataţie

În şedinţa ordinară din această lună a CLM Târgovişte, sunt propuse spre aprobarea aleşilor locali patru proiecte de hotărâre privind încheierea de acorduri de parteneriat, acte premergătoare organizării, la Complexul Turistic şi de Nataţie, a unor competiţii sportive de anvergură. Un prim acord urmează să fie încheiat cu Fundaţia Special […]