Proiect european pentru digitalizarea învăţământului preuniversitar târgoviştean

Două au fost proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal, desfăşurată luni dimineaţa, în sistem online.
La primul punct a fost aprobată rectificarea bugetului local cu suma de 3,737 milioane de lei. Majorarea a vizat integral capitolul „Asistenţă socială”, banii având ca destinaţie plata drepturilor salariale ale asistenţilor personali şi a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap.
Cea de a doua hotărâre s-a referit la aprobarea proiectului şi a indicatorilor economici pentru aplicaţia „Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor sistemice în şcolile şi liceele din Târgovişte”. Este un proiect cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Competitivitate, cu o valoare totală de 16,974 milioane de lei, din care 16,826 milioane de lei valoare eligibilă. Contribuţia beneficiarului, adică a municipalităţii, ar urma să fie de 484824 lei, reprezentând 2% din valoarea proiectului plus cheltuielile neeligibile, în sumă de 148300 lei.
Prin acest proiect vor fi asigurate 6150 echipamente mobile IT pentru elevi, 732 laptop-uri pentru pentru profesori şi vor fi echipate cu dispozitive IT 541 de săli de clasă şi laboratoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa : 206 locuri de muncă disponibile

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 206 locuri de muncă.Pentru absolvenţii de studii superioare sunt disponibile posture de administrator societate comercială, inginer electronist, inginer construcţii civile şi inginer proiectant instalaţii.Persoanele calificate în diverse […]