„Proiect de terapie educaţională asistată de animale, la Penitenciarul Găeşti” Motto: Interacţiunea om – animal, o joacă pentru câine, o soluţie pentru tine!

Ş.E.
0 0

SONY DSCDefiniţia clasică a terapiei asistate de animale spune că aceasta este o: intervenţie ghidată de un scop terapeutic ce se bazează pe interacţiunea şi legătura dintre om şi animal şi care poate fi încadrată în formele de terapie standard.
Terapia asistată de animale poate fi inserată cu succes în special în demersurile psihoterapeutice clasice şi de consiliere psihologică, cât şi în alte forme de terapie (ex: kinetoterapie, logoterapie etc). De asemenea, se poate lucra cu toate grupele de vârstă (copii, adulţi, vârstnici). Domeniile de aplicabilitate vizează aria fizică, cognitivă, psiho-socială, comportamentală, emoţională şi de limbaj. În terapia asistată de animale, se utilizează frecvent câinele datorită naturii sale docile, a uşurinţei cu care poate fi dresat şi pentru că, în general, oamenii dau dovadă de simpatie faţă de acest animal. Câinele este un animal optimist, exuberant, cu o poftă de viaţă pe care o insuflă tuturor celor din jur, dornic de a oferi şi de a primi afecţiune. Proiectul „Câinele – un prieten de nădejde al omului”, propus de Penitenciarul Găeşti, în parteneriat cu Cabinetul Veterinar al dr. Lazăr Marian din oraşul Găeşti şi cu Clubul Naţional de Ciobănesc German, cu sediul în Bucureşti, îşi propun să sprijine echilibrarea şi dezvoltarea personală a persoanelor private de libertate, îmbunătăţirea abilităţilor de relaţionare ale acestora şi dobândirea de competenţe prosociale”, ne-a declarat comisar şef de penitenciar Gheorghe Anghel, director Penitenciarul Găeşti.
Proiectul este coordonat de comisar Cristian Borcănescu şi propune desfăşurarea unor activităţi de interacţiune om-câine, de dresaj, în vederea reglării psihocomportamentale şi emoţionale, a pregătirii persoanelor private de libertate pentru susţinerea unui test final de verificare a cunoştinţelor dobândite şi obţinerea unui certificat de participare, în cadrul competiţiilor de dresaj sportiv organizate de Clubul Naţional de Ciobănesc German sau Asociaţia Chinologică din România.
Cabinetul Veterinar al dr. Lazăr Marian va asigura baza material- didactică (doi câini din rasa ciobănesc german, dresaţi, care vor ajuta la formarea deprinderilor persoanelor private de libertate în procesul de educare şi dresaj). De asemenea, va asigura acordarea de consultaţii medicale de ordin veterinar, periodic sau ori de câte ori este cazul, şi va asigura hrana necesară celor doi câini.
Clubul Naţional de Ciobănesc German asigură participarea, din oficiu, în cadrul expoziţiilor /concursurilor canine a persoanelor private de libertate selecţionate în grupul ţintă şi acordă, la finalul proiectului, atestate/diplome beneficiarilor proiectului, recunoscute la nivel naţional, în conformitate cu reglementările în vigoare.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea personală şi facilitarea procesului de reinserţie socială a persoanelor custodiate în Penitenciarul Găeşti”, a mai precizat Gheorghe Anghel.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Raiul suferinţei

Aceasta săptămâna a început în… forţă. în timp ce Jacques Delors şi Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, discutau despre faptul că tranziţia energetică necesită schimbări ale modurilor de producere, transport şi consum de energie electrică, în timp ce industriaşii germani sfătuiesc întreaga Europă să evite un război comercial cu Pekinul, […]