Proiect de modificare a atestatelor de producător

Guvernul vrea să modifice atestatele de producători pentru fermierii-persoane fizice care îşi comercializează produsele, potrivit unui proiect de ordin comun al miniştrilor Agriculturii şi Dezvoltării Regionale. Proiectul este conceput pentru a aduce unele simplificări pentru fermieri, de vreme ce atestatul nu va mai fi valabil doar un singur an cu vizare semestrială, ci va fi valabil 5 ani şi va trebui vizat o dată pe an.
În forma modificată, atestatul de producător va conţine cinci file, câte o filă distinctă pentru fiecare an, se va completa anual cu datele din registrul agricol şi va fi vizat prin aplicarea ştampilei şi a semnăturii primarului comunei, oraşului, municipiului, sectorului municipiului Bucureşti, după caz.
Filele distincte completate trebuie să se încadreze în perioada de valabilitate a atestatului de producător iar noile atestate ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2018.
De reţinut faptul că atestatele de producător eliberate până la data de 1 ianuarie 2018, pe legea veche, rămân valabile până la expirare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Atenţie mare pe drumurile judeţene, se lucrează

Drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, se va închide temporar circulaţiei publice în perioada 01.09.2017 -01.11.2017, pentru execuţia lucrărilor de poduri. Ruta alternativă de acces spre platoul Padina şi Peştera va fi asigurată de către DJ 714 Glod -Sanatoriul Moroeni – Zănoaga -Padina – Peştera. Pe […]