Proiect de lege: Minorii sub 16 ani nu pot crea și utiliza conturi online fără acordul părinților

Date:

PNL propune un proiect de lege care să instituie măsuri adaptate noilor realități, pentru a crea un mediu online mai sigur pentru minori, cu prevederi clare pentru copii, părinți și furnizori de servicii online.

Potrivit inițiatoarei proiectului, senatoarea Nicoleta Pauliuc, obiectivul principal este de a oferi mai multă putere părinţilor, pentru a controla ceea ce fac copiii lor în mediile digitale. Este vorba de un control parental real care nu poate fi exercitat la această dată, în lipsa unor reglementări explicite.

Legea PNL propune o triplă abordare, începând cu interdicția  minorilor de a  crea și utiliza conturi online fără acordul parental.

În același timp se va institui un set de obligații pentru furnizorii de servicii online: filtre automate privind materialele care pot avea un conținut dăunător pentru dezvoltarea sănătoasă a minorului, adecvarea conținutului pentru siguranța minorului și eliminarea oricărui conținut cu caracter publicitar destinat copiilor.

Autoritatea Națională pentru pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va verifica respectarea obligațiilor instituite.

Prin această  inițiativă copiii sub 16 ani ar urma să aibă acces pe site-urile de social media doar în baza acordului explicit exprimat de către părinți. A fost  demarată și o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea acestui demers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...