Proiect de lege care prevede instalarea obligatorie a sistemelor de monitorizare audio-video în creșe și grădinițe

Date:

PSD anunță  că a fost depus în Parlamentul României, proiectul de lege care prevede instalarea obligatorie a sistemelor de monitorizare audio-video în creșe și grădinițe. Este un prim pas, în folosul tuturor – educatori, părinți, autorități . 

” În folosul părinților:

– camerele video aduc mai ales liniște sufletească: știm toți că e greu sa-ti lași copilul mic “din ochi”, iar a-i vedea în timp real poate reduce anxietatea părinților, le poate oferi un sentiment de mai multă implicare în viața celor mici; 

– pot observa direct interacțiunile copiilor cu educatorii și colegii, oferind o imagine mai clară a mediului de învățare și a evoluției copilului; 

– pot să îi ajute pe copii să învețe; 

– crește încrederea părinților în grădiniță și poate reduce eventualele preocupări legate de siguranța sau bunăstarea copiilor.

În folosul educatorilor: 

– vor putea prelua informații valoroase și identifica probleme de comportament sau dificultăți de învățare și a lua măsurile necesare. De asemenea, intervenirea promptă și implementarea de strategii de sprijin individualizate pentru copiii cu nevoi specifice. 

– Se elimină, astfel, și acuzațiile nefondate, de neglijență sau abuz, oferindu-se un sentiment mai mare de încredere în exercitarea profesiei. 

Deși cazurile de abuz sau violență sunt rare, ele pot avea consecințe grave. De aceea, este important să luăm toate măsurile necesare pentru a le preveni. Monitorizarea video este un instrument eficient care poate contribui la crearea unui mediu mai sigur pentru copiii noștri.”, a transmis deputatul PS,  Dumitrița Gliga, președinta Comisiei pentru învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...