Programul „Un tractor pe fermă”- o oportunitate pentru utilarea exploatațiilor agricole

Date:

Ministerul Agriculturii, condus de social-democratul Florin Barbu, inițiază programul „Un tractor pe fermă”,  dedicat exploatațiilor agricole cu suprafețe de până în 400 de hectare. A fost  identificată  suma de 209 milioane de euro și cât de curând se va lansa  programul pentru achiziția de utilaje.

Suma alocată va  trebui cheltuită până în 2025, aceasta rezultând din fonduri  rămase necheltuite din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală.

Ca o precizare foarte importantă, Programul „Un tractor pe fermă” este gândit  pentru fermierii care nu au mai accesat fonduri europene.

Pe acest subiect, deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu, foarte bun cunoscător al problemelor și nevoilor din agricultură, a apreciat că reprezintă o oportunitate fermierii au nevoie de utilaje și  vor să își achiziționeze tractoare cu fonduri europene:

”Vorbim de cei care nu au achiziționat niciodată utilaje pe fonduri europene și venim cu acest pachet, bineînțeles pentru fermele mai mici până în 100 de hectare un tractor cu o  putere de 250 CP, iar pentru fermele până în 400 ha undeva la 400 CP.  Fondurile vor putea fi accesate cu un procent de cofinanțare de 30%.  Pentru cultivatorii de  sfeclă de zahăr  va fi o alocare separată de 40 de milioane de euro. În total vor fi 209 milioane de euro și practic fermierii vor avea acces direct pentru a-și schimba utilajele și achiziționa utilaje noi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...