Programul Tezaur continuă în  martie-aprilie cu dobânzi de până la 6,85%

Date:

Programul Tezaur dedicat populației, prin emisiuni de  titluri de Stat care se pot cumpăra de la Trezoreria Română, prin Poșta Română sau prin SPV continuă în lunile martie – aprilie. Ministerul Finanțelor are două emisiuni, cu maturitate  la 1 și 3 ani, la dobânzi de 6,1 – 6,85%, titlurile putând fi achiziționate până în data de 12 aprilie 2024.

Cum BNR estimează pentru finalul primului trimestru din 2025 o inflație de 3,7%, cu un interval de incertitudine de +/-2,3 puncte procentuale, mai avantajoase sunt titlurile cu maturitate la trei ani. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și are posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investiția în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...