Programul Rabla 2024 începe pe 19 martie

Date:

Prezent la Târgoviște, pentru semnarea a 31 de contracte de finanțare pentru amplasarea de stații de încărcare pentru automobișe electrice și construirea de piste pentru biciclete, președintele Administrației Fondului de Mediu, dâmbovițeanul Laurențiu Neculăescu, a  anunțat  că programele “Rabla Clasic” și “Rabla Local” vor demara marțea viitoare, pe 19 martie.

“Fac un anunţ în premieră la Târgovişte.  Pe data de 19 martie va demara Programul Rabla, Rabla Clasic şi Rabla Local. Pentru toţi cei care sunteţi interesaţi, mai ales pentru unităţile administrativ-teritoriale, ştiţi că am majorat prima de casare la 12000 de lei, dacă doriţi să vă achiziţionaţi o maşină pur electrică şi nu aveţi obligativitatea de a casa o maşină veche“, președintele AFM, Laurenţiu Neculaescu.

Pentru Programul Rabla Plus, Ministerul Mediului a anunțat un buget record de un miliard de lei , pentru achiziționarea de  mașini electrice și hibride. Valoarea tichetelor “Rabla Plus” a fost redusă la 5.100 de euro, de la 11.000 de euro. Pentru achiziționarea unui autovehicul electric hibrid, precum și unei motociclete electrice, valoarea ecotichetului va fi de 2.600 de euro.

Bugetul programului Rabla Clasic este de 300 de milioane de lei în anul 2024. Pentru vehicule cu motor cu combustie internă, programul Rabla oferă un tichet în valoare de 7.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi, iar pentru casarea a două vehicule uzate suma se ridică la 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...