Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2019, a demarat

Începând de miercuri, 10 aprilie a.c., au început înscrierile pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice centrale, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.
Înscrierile se fac online, în perioada 10 aprilie – 19 mai 2019. Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăţa modul de funcţionare şi organizare a administraţiei publice de la funcţionari publici cu experienţă. Conf. univ.dr. Claudia Gilia, deputat PSD Dâmboviţa, membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi (din sep. 2017), Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării (din sep. 2017) şi Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei a iniţiat un program de mentorat pentru studenţii dâmboviţeni care se pregătesc pentru o carieră în Parlament. Parlamentarul Claudia Gilia a făcut câteva precizări legate de cea de-a şaptea ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.
” În fiecare an am îndrumat zeci de studenţi să-şi descopere vocaţia. Foarte mulţi tineri îmi cer sfaturi la cursuri şi mă bucur de fiecare dată când reuşesc să obţină un loc de practică într-o instituţie prestigioasă sau chiar să fie angajaţi. Nu este lună în care să nu am studenţi în practică la Parlament şi la cabinetul meu parlamentar din Târgovişte. Îi încurajez să se implice şi să asimileze o serie de aptitudini şi cunoştinţe de care vor avea mare nevoie la viitorul lor loc de muncă. Astăzi, vreau să împărtăşesc o nouă oportunitate pentru toţi cei care vor să muncească în Guvern sau în unul dintre cele 55 de ministere, autorităţi şi agenţii ale administraţiei publice centrale, prin intermediul Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Sunt disponibile 200 de locuri şi mi-ar face o mare bucurie dacă printre participanţi vor fi cât mai mulţi studenţi şi absolvenţi ai universităţii noastre!
Atenţie!!! Fiecare intern va beneficia de o indemnizaţie lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut. În plus, perioada de desfăşurare a programului de internship va fi considerată vechime în câmpul muncii, un avantaj în plus, care nu poate fi neglijat.
Îi încurajez pe toţi cei care au pregătirea necesară şi vor să vadă ce înseamnă să lucrezi într-o instituţie publică centrală să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice centrale, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.
De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediile instituţiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare şi reprezentanţe ale ambasadelor, pentru a învăţa mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România.
La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.
Calendarul de organizare şi desfăşurare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României este structurat astfel:
o 10 aprilie – 19 mai: depunerea candidaturilor; o 20-21 mai: evaluarea dosarelor;
o 23 mai: publicarea rezultatelor;
o 23 mai – 3 iunie: evaluarea aplicaţiilor;
o 4 iunie: publicarea rezultatelor;
o 10 iunie – 24 iunie: interviuri Skype;
o 28 iunie: anunţarea rezultatelor finale;
o 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
o 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.” a punctat deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia
Dacă până acum fiecare participant la Programul de Internship primea o bursă în cuantum de 1000 lei, organizarea ediţiei din acest an vine cu o noutate majoră, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut. O altă noutate se referă la faptul că perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii.
La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lucrările la Şcoala "Mihai Viteazul" încep după Paşte

Odată semnate contractele de finanţare şi de execuţie a lucrărilor de reabilitare şi extindere a Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, administraţia publică locală a început pregătirile pentru relocarea elevilor. Până la finalizarea proiectului, cursurile şi celelalte activităţi didactice vor avea loc la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” şi la Şcoala Gimnazială nr. […]