Programul de tabere „ARC”, ediţia 2019

0 0

3.000 de copii şi tineri romani din comunităţile istorice şi din diaspora vor beneficia de Programul tabere „ARC” ediţia 2019. Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, a lansat marţi, 2 aprilie 2019, programul de tabere „ARC”.
Anul acesta, participanţii au la dispoziţie un număr-record de locuri, iar taberele se vor organiza în serii consecutive, în perioada 1 iulie – 27 august, în 4 locaţii: în Centrele de Agrement din Sulina, judeţul Tulcea, Oglinzi, judeţul Neamţ, Căprioara, judeţul Hunedoara, şi Săcelu, judeţul Gorj. Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia, membru în Comisia pentru comunităţile de romani din afara graniţelor ţării a făcut cateva precizări legate de acest program:
„Lansarea oficială a programului a avut loc la Palatul Victoria, sala Transilvania, cu participarea premierului Romaniei, Viorica Dăncilă, a ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, şi a ministrului tineretului şi sportului, Bogdan Matei.
Cu acest prilej s-a semnat şi un Protocol de Colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi Ministerul Tineretului şi Sportului pentru lansarea programului taberele „ARC”, ediţia 2019.
Ajuns la a unsprezecea ediţie, programul se adresează etnicilor români (elevi, tineri, studenţi şi profesori) din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani: Republica Moldova inclusiv regiunea transnistreană, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Ucraina (regiunea Cernăuţi, Odessa şi Transcarpatia), Albania, Republica Macedonia, Ungaria, precum şi celor din diaspora de mobilitate (Italia, Spania, Grecia, Canada, Portugalia, Marea Britanie, Franţa, Germania etc.)”, a declarat Claudia Gilia.
„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 şi face parte din pilonul Educaţie „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acţiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Proiectul se derulează cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României şi al organizaţiilor şi asociaţiilor românilor din afara graniţelor României.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Grafic de lucrări devansat la reabilitarea şi extinderea Creşei nr. 13

După aproximativ o lună de la deschiderea şantierului, executantul proiectului de reabilitare şi extindere a Creşei nr. 13 a prezentat beneficiarului -Primăria Târgovişte, o primă situaţie, pentru lucrări a căror valoare depăşeşte 400000 de lei. Faptul că se lucrează repede şi bine a fost confirmat şi de primarul Cristian Stan, […]