Published On: lun, feb. 13th, 2017

Programul Comerţ 2017 – ajutoare de stat de până la 55000 euro pentru IMM-uri

nichiduta.ro

Întreprinzătorii care deţin firme mici şi mijlocii (IMM), cu activitate principală de comerţ, vor putea obţine ajutoare nerambursabile de la stat de până la 250.000 de lei (circa 55.000 Euro) pentru investiţii, în cadrul noului Program Comerţ 2017. Programul este derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri – Direcţia Politici Antreprenoriale, care a propus deja o primă variantă a procedurilor de implementare.
Ca noutate, în Programul Comerţ 2017 ajutorul nerambursabil de la stat creşte de la 200.000 de lei, cât a fost anul trecut, la 250.000 de lei, iar cota nerambursabilă va fi de maximum 90%, ceea ce înseamnă că beneficiarul va trebuie să suporte minimum 10% din investiţie din banii lui şi integral TVA. De asemenea, antreprenorii vor trebui să facă mai întâi cheltuielile din banii lor, pentru ca apoi să primească ajutor financiar de la stat în baza cheltuielilor eligibile în program.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017 va fi de 49.949.000 lei, iar schema de ajutor va fi valabilă până la 31 decembrie 2017.
Pentru o perioadă de minimum 3 ani începând cu anul următor acordării de ajutorului, IMM-urile vor fi obligate să menţină investiţia pentru care primesc ajutorul în cadrul Programului şi să păstreze numărul locurilor de muncă pe perioadă nedeterminată existente la data deschiderii aplicaţiei de înscriere, numărul locurilor de muncă create prin program conform numărului şi tipului (absolvent/şomer) de locuri de muncă pentru care a primit punctaj în planul de investiţii şi numărul locurilor de muncă pe perioadă nedeterminată existente la data deschiderii aplicaţiei de înscriere.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro