Program de public speaking pentru elevi şi studenţi

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu SPEAKINGS, lansează primul program integrat de public speaking pentru elevii şi studenţii din România, menit să le dezvolte abilităţile de comunicare în public, de organizare şi structurare a informaţiei.
În cadrul acestui parteneriat va fi disponibilă o platformă online dedicată elevilor de liceu care se pregătesc pentru probele orale ale examenului naţional de Bacalaureat. Liceenii vor avea astfel posibilitatea să se înscrie şi să participe la cursuri online de public speaking pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare orală.
De asemenea, vor exista şi cursuri specifice de time management, public speaking,

personal branding pentru studenţi, în vederea unei mai bune pregătiri în susţinerea interviurilor de angajare. Proiectul va aduce în faţa tinerilor invitaţi din mediul de business care vor oferi perspective conectate la realitatea din mediul corporatist.
Totodată, săptămânal, pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi pe pagina de Face-book a MEC va fi postată Pastila de Public Speaking, realizată de Andrei Dunuţă, trainer şi fondator SPEAKINGS. Acest material este destinat elevilor şi studenţilor care doresc să-şi perfecţioneze vorbitul în public, urmând a fi învăţaţi cum să scape de trac de scenă sau cum pot capta mai uşor atenţia publicului în momentul în care susţin un discurs.
Parteneriatul presupune şi realizarea pro

gramului online SPEAKIDS Online Show. Mai exact, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:30, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi pe pagina de facebook SPEAKINGS, va fi transmis, live, SPEAKIDS Online Show – un program interactiv online pentru copiii cu vârste între 7 şi 12 ani, structurat în jurul a trei concepte importante în dezvoltarea unui adult responsabil, cu stimă de sine şi autonom: #Educaţie, #Inspiraţie şi #Umor.
Formatul programului constă în mai multe rubrici realizate de trei moderatori: Andrei Dunuţă, trainer de public speaking, Liana Pătulea, psiholog şi Alexandra Timofte, actor. Trainerii SPEAKINDS îi vor învăţa pe elevi diverse tehnici şi strategii pentru o mai bună comunicare în faţa publicului, iar săptămânal

vor exista activităţi educaţionale şi jocuri specifice pentru a-i determina pe copii să pună în practică informaţiile primite pe Speakids, grupul de facebook special creat în acest sens. Formatul programului online de public speaking presupune şi momente de interacţiune cu publicul, dar şi cu invitaţi speciali din domenii precum artă sau educaţie financiară.
,,Una dintre cele mai mari provocări pe care oamenii o au atunci când vorbesc în public este tracul. Tocmai de aceea, elevii şi studenţii noştri trebuie să îşi dezvolte astfel de abilităţi. Este firesc să avem emoţii atunci când vorbim în faţa unei comisii de examen sau în faţa unui public numeros, însă toate aceste temeri pot fi depăşite prin exerciţiu. Împreună vom exersa şi îi vom ajuta pe elevi şi studenţi să depăşească barierele vorbitului în public”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.
„Misiunea SPEAKINGS este aceea de a susţine educaţia şi de a dezvolta România prin public speaking. Educaţie respirăm în fiecare zi, iar tinerii sunt un public special pentru echipa noastră. Anul acesta avem în plan mai multe proiecte dedicate lor, de la copii la studenţi, iar parteneriatul cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării este un pas important pentru a pune bazele unei mişcări naţionale de învăţare dedicate lor. Cu atât mai mult în această perioadă dificilă, ne dorim să susţinem tinerii şi să le aducem educaţia acasă, folosind toate instrumentele online pe care le avem”, a declarat Andrei Dunuţă, fondatorul SPEAKINGS.
Ziua de 1 mai va fi marcată printr-o ediţie specială Teleşcoala, realizată de Andrei Dunuţă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei noi cazuri de COVID-19 la Răcari, în total sunt 54 de cazuri COVID-19 la nivelul acestui oraş

Duminică,19.04.2020, DSP Dâmboviţa a recoltat din nou probe de la cinci angajaţi ai Centrului Medico-Social de la Răcari şi asta pentru că primele rezultate au fost neconcludente. Luni seară, rezultatele celor cinci probe au sosit, iar veşti nu sunt bune, alţi trei angajaţi de la Centru au fost confirmaţi cu […]