Prognozele economice au fost revizuite pe minus!

Date:

O veste proastă nu vine niciodată singură nici în cazul mediului de afaceri, Astfel, după creșterile de taxe și impozite promovate de Guvernul României prin angajarea  răspunderii în Parlament, au fost revizuite negativ și prognozele privind evoluțiile macroeconomice.

Experții Fondului Monetar Internaţional (FMI) au înrăutăţit estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 2,4% cât s-a estimat în aprilie,  la 2,2%.

Conform noilor prognoze , ritmul de creștere al economiei se va înjumătăți,  de la un avans de 4,7% în 2022, până la 2,2% în 2023. Este adevărat,  pentru 2023 ar să accelereze până la 3,8%.

Veștile sunt rele și în ceea ce privește  inflaţia, care  va înregistra în acest an o creştere medie anuală de 10,7%, de asemenea peste estimările din primăvara trecută.

Pe partea deficitului de cont curent al României,  se aşteaptă doar  o reducere uşoară, de la 9,3% din PIB în 2022, până la 7,3% din PIB în 2023 şi 7,1% din PIB în 2024. Veștile nu sunt bune nici vizavi de rata şomajului, fiind așteptat un nivel de 5,6% în 2023, similar cu cel de anul trecut.

Și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înrăutăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an. Astfel, PIB-ul României ar urma să înregistreze un avans de 1,8% în acest an, după ce prognoza din mai indica o expansiune de 2,5% în 2023. Creşterea ar urma să accelereze la 3,2% anul viitor, faţă de un nivel de 3,5% estimat în luna mai, se arată în raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Panică și groază, o casă a fost cuprinsă de flăcări 

Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui...

Șoferii trebuie să fie foarte atenți când  temperatura trece de 35 de grade Celsius

Aceștia trebuie să își adapteze limita de viteză în...

Incendiu puternic între localitățile Perșinari și Raciu

Un incendiu de vegetație a izbucnit ieri,  între localitățile...

Jandarmeria Dâmbovița este mandră de rezultatele jandarmului Constantin Rizea 

Plutonierul-adjutant șef Constantin Rizea a primit din partea primarului...