Profesorii și tinerii care participă la concursul de resurse educaționale digitale pot câștiga echipamente electronice și IT în valoare de 8.900 de euro

0 0

Concursul Digitaliada este deschis până pe 21 ianuarie profesorilor și elevilor de peste 14 ani care vor să își înscrie în competiție materialele digitale pe care le-au realizat – lecții digitale, materiale multimedia, experimente virtuale, resurse educaționale pentru copiii din clasele I-VIII. „

 Înscrierile în concursul Digitaliada se desfășoară până pe 21 ianuarie 2022 pe www.digitaliada.ro. Profesorii și tinerii care își înscriu resursele educaționale digitale pot câștiga premii: echipamente electronice și IT în valoare de aproximativ 8.900 de euro.

 Concursul include patru categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie formată din elevi va acorda și un Premiu de Popularitate.

 Ce fel de proiecte poți înscrie în concursul #Digitaliada?

Proiectul care a obținut locul I la categoria Aplicații pentru învățământul primar în ediția precedentă a concursului este platforma Învață Română, dezvoltată de Vlad Udrescu. Student la University College din Londra, departamentul Computer Science, Vlad le-a pregătit elevilor clasele l-lV un loc în care își pot exersa și îmbunătăți cunoștințele de limba și literatura română într-un mod mult mai plăcut și mai interactiv.

 „Mi-am dorit să particip la concursul #Digitaliada din două motive foarte importante pentru mine. În primul rând, am creat această aplicație pentru că este foarte important să cunoaștem lucrurile esențiale care țin de gramatica limbii noastre, iar elevii din clasele I-IV sunt cei care pot fi învățați de mici cum să comunice corect gramatical. Al doilea este faptul că îmi propun să fac lumea un loc puțin mai bun și încerc să mă implic cât mai mult în comunitate, prin proiectele pe care le dezvolt. Pentru mine, Concursul #Digitaliada reprezintă competiția dedicată celor care vor să facă diferența, iar premiul a fost binevenit și m-a ajutat în cariera mea de software engineer și în proiectele personale.” – Vlad Udrescu, câștigător la Categoria Aplicații pentru învățământul primar.

 Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum în cele șase ediții Digitaliada, 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comisarii ANPC au finalizat 94 de acțiuni de control, în întreaga țară, alte 100 aflându-se în curs de derulare.

Comandamentul pentru Energie – structură special creată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), aflată sub directa coordonare a președintelui instituției, Mihai Culeafă, și a directorului general Paul Anghel – verifică modul în care unele companii furnizoare de energie electrică și gaze naturale au respectat legislația în vigoare și drepturile […]