Procurorii D.I.I.C.O.T au arestat traficanţi damboviţeni de imigrant

I.B.

imigrantiPoliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat 23.000 de euro, o armă cu aer combrimat şi mai multe documente şi înscrisuri, în urma unor percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi proveniţi din Congo. Trei dintre cei în cauză au fost arestaţi. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa au efectuat 8 percheziţii, dintre care şapte în judeţul Dâmboviţa şi una în Giurgiu, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi.
La acţiune au participat poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi jandarmi. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente şi înscrisuri, 23.000 de euro şi o armă cu aer comprimat, deţinută fără drept. Din cercetări a reieşit că gruparea infracţională şi-ar fi desfăşurat activitatea în perioada 2012-2015, pe teritoriul României, în scopul racolării, îndrumării şi călăuzirii unor cetăţeni străini, cu precădere de origine congoleză, în vederea trecerii frauduloase a frontierelor de stat, pe ruta Congo – Coasta de Fildeş – Uganda – România -state vest europene, în special Franţa şi Belgia.
Coordonatorii grupului sar fi ocupat în primă fază cu introducerea aparent legală a migranţilor în România, prin obţinerea de vize emise în baza unor invitaţii ale unor cetăţeni români sau conaţionali stabiliţi în ţară sau pentru participarea la diverse întruniri cu caracter cultural, transfugii fiind cazaţi în diferite locuri din Bucureşti sau zonele limitrofe. După obţinerea documentelor de identitate româneşti, falsificate, membrii grupării ar fi folosit două modalităţi de transport a migranţilor către vestul Europei. Astfel, o parte ar fi fost scoşi ilegal din ţară, cu ajutorul unor documente false, prin frontiera de vest, având destinaţia Franţa şi Belgia. Altor migranţi, membrii grupării le-ar fi cumpărat bilete de avion, pentru a se întoarce în ţările de origine, cu escală în Franţa, iar în aeroportul unde avionul avea escală aceştia ar fi fost preluaţi de alte persoane care le puneau la dispoziţie documente false necesare şederii pe teritoriul francez. Din investigaţii a reieşit că, în aceste modalităţi, 30 de migranţi ar fi fost introduşi, în mod fraudulos, în Franţa şi Belgia. La data de 24 septembrie a.c., faţă de trei dintre membrii grupării a fost dispusă arestarea preventivă, pentru 30 de zile, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, facilitarea şederii ilegale în România şi fals intelectual. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul lnspectoratului General al Poliţiei Române şi al Serviciului Român de lnformaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Judeţul Dâmboviţa sub cod galben de ploi şi inundaţii

ioanPotrivit meteorologilor vremea rea a pus stăpânire pe întreaga ţară, inclusiv ploile, frigul şi inudaţiile lovesc judeţul Dâmboviţa. În intervalul 28 septembrie, ora 12:00 – 29 septembrie, ora 10:00 va continua să plouă îndeosebi în sudul şi centrul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte. În judeţele […]