Procedura prin care pot face rapelul în ţară persoanele vaccinate cu prima doză în stăinătate

Persoanele care au făcut o doză de vaccin contra coronavirusului în străinătate pot să o primească pe a doua în România, însă trebuie să anunţe dinainte centrul unde vor să se vaccineze, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Astfel, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români sau străini cu drept de şedere în România, care au început procesul de imunizare în alt stat şi se află pe teritoriul ţării noastre atunci când trebuie să li se administreze doza a doua de vaccin, CNCAV a emis instrucţiunea care reglementează vaccinarea persoanelor respective, în centrele fixe, fără programare în platforma electronică.
Vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu acelaşi tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetăţenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei ţări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România.
Beneficiarul va contacta reprezentanţii centrului ales, de preferat cu cel puţin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.
Persoanele respective trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea şederii în România şi să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinţei de vaccinare.
După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverinţa de vaccinare se vor completa olograf informaţiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seminar CC/A: ASPECTE LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL PROTECŢIEI MEDIULUI ŞI A GESTIONĂRII DEŞEURILOR

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa a organizat un seminar gratuit de informare cu tema: „REdu REfoloseşte REciclează – Aspecte legislative în domeniul protecţiei mediului şi a gestionării deşeurilor”.Seminarul s-a desfăşurat online, pe platforma Zoom, fiind alcătuit din prezentări ale cons. […]