Probleme de subnutriție și anemii carențiale, cauzate de accesul limitat la servicii medicale și de vulnerabilitate a mediului social în care trăiesc, au fost diagnosticate de medicii care asigură consultații gratuite, în cadrul caravanelor medicale din mediul rural.
În cadrul caravanelor funcționează trei unități medicale mobile puse la dispoziția Asociației Caravana cu medici de către Organizația Salvați Copiii, dotate cu ecografe cu două sonde și scaun ginecologic și pediatric, care au ajuns deja la peste 1.500 de copii și adulți din medii vulnerabile.
În cadrul caravanelor, persoanele vulnerabile și copiii au acces gratuit la specialiști din diverse arii: pediatrie, cardiologie, ginecologie, pediatrie, medicină generală, oftalmologie dar pot beneficia și de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, EKG și ecografie abdominală, examinări care pot depista o serie de afecțiuni.
În urma acestor consultații, se eliberează scrisori medicale cu rezultatele clinice și paraclinice, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.