PROBLEME DE LOT PENTRU NAȚIONALA DE VOLEI FEMININ

Date:

România se pregătește pentru debutul în noua ediție a Golden League. ”Tricolorele” vor juca trei turnee, mai întâi la Teplice (Cehia), apoi la Blaj și la Gijon (Spania).

Vom avea ca adversare Austria, Cehia, Azerbaidjan, Suedia, Croația și Spania. România speră să prindă Final Four-ul Golden League pentru a avea șanse să se califice și la Campionatul Mondial din 2026.

Patru titulare de la Euro 2023 indisponibile

Din păcate, staff-ul echipei naționale nu poate alinia cea mai bună echipă, confruntându-se cu mari probleme de efectiv. Au fost jucătoare pe care din start nu s-a putut conta, fiind accidentate.

E cazul Adelinei Ungureanu, titulară în echipa națională, care s-a accidentat la echipa de club, în luna ianuarie, și se află în recuperare. La fel și Georgiana Popa, extrema de la CSM Lugoj, care a suferit o ruptură de ligamente în Supercupa României și e pe ultima sută de metri cu recuperarea.

Raisa Ioan, centru Blajului, are și ea probleme la genunchi, și nu a putut răspunde convocării. Aceeași situație, la genunchi, și pentru Gabriela Bălae. Nici pe cele două voleibaliste nu se poate conta în actuala campanie.

Denisa Ionescu, campioană cu CSO Voluntari, a suferit o ruptură de ligamente la genunchi în meciul 3 al finalei cu Volei Alba Blaj. Un alt centru, Francesca Alupei a suferit și ea o intervenție chirugicală în Statele Unite ale Americii în urma unei accidentări la ligamente și se află în recuperare.

O altă jucătoare care era în vederile selecționerului Guillermo Naranjo Hernandez a fost Andra Artin. Și ea are însă probleme cu spatele și nu poate evolua.

Sorina Miclăuș a suferit la ultima partidă disputată în Divizia A1, cu Mureșul Tg. Mureș, o ruptură microfibrilară la gamba piciorului drept, iar doctorii i-au recomandat 19 zile de repaus total. Ea va putea reveni abia pe finalul campaniei din Golden League, mai precis la turneul din Spania.

Deși au fost în prima parte a pregătirii echipei naționale, jucând în meciurile amicale cu Țările de Jos și Germania, trei dintre fete au devenit și ele indisponibile. Ariana Pîrv a suferit o fisură la metatarsianul 5 de la piciorul drept, având acum piciorul în gips. Ea va trebui să stea cu piciorul imobilizat șase săptămâni. Nu va mai putea să ajute echipa națională în disputele din Golden League. Și Iuna Zadorojnai are probleme la spate (hernie de disc) și a părăsit cantonamentul echipei naționale după partidele amicale.

Ultima voleibalistă cu probleme medicale este Elizabet Inneh. A contractat un virus și este răcită, având nevoie de tratament. Ea nu a făcut astfel deplasarea cu echipa națională pentru turneul de la Teplice.

Trei fete dau bacalaureatul

Pe lista ”indisponibilelor” se află și cele trei jucătoare care vor susține în această vară examenul de bacalaureat. Astfel nu s-a putut conta nici pe Dalia Vîrlan, Antonia Gheți și Bianca Grama.

Sunt nu mai puțin de șase jucătoare care au făcut parte din lotul României la Euro 2023 și care acum nu sunt disponibile: Inneh, Ungureanu, Zadorojnai, Vîrlan, Ioan și Miclăuș.

În aceste condiții, România se poate baza la primul turneu din Cehia pe o listă cu doar 13 jucătoare. Au făcut deplasarea: Marisa Radu, Iarina Axinte, Simina Străchinescu, Rodica Buterez, Adriana Matei, Teodora Iancu, Cristina Miron, Diana Ariton, Andra Badiu-Savu, Daiana Roman, Tara Cristea, Diana Vereș și Alexandra Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...