Probe de lucru la Stația de Reglare- Măsurare a gazelor de la Conțești

Date:

La Conțești au fost făcute probe de lucru  la Stația de Reglare și Măsurare (SRM) componentă esențială a viitorului sistem de alimentare cu gaze naturale și se finalizează lucrarea. Proiectul de înființare rețea de gaze va include și  1853 branșamente gratuite până la limita de proprietate a gospodăriilor  din toată comuna. Proiectul a fost depus în decembrie 2020 , contractul de finanțare semnat în august 2023 iar implementarea lui va dura un an .

„Valoarea totală a proiectului se ridică la 6,5 milioane de euro plus TVA, fiind cel mai mare proiect implementat până acum în comuna Conțești. Finanțarea a fost aprobată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, și aspect foarte important, finanțarea include și realizarea a 1830 de branșamente individuale”- a precizat Marian Alexandru, primarul comunei.

Practic, viitorii consumatori casnici sunt scutiți de o cheltuială importantă și nici nu vor mai consuma timp și bani pentru realizarea documentațiilor. Montarea SRM-ului s-a făcut la scurt timp după ce Transgaz a dat avizul de racordare iar primarul Marian Alexandru s-a îngrijit și de obținerea autorizației de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.  Au fost obținute inclusiv avizele de la CNAIR, pentru introducerea rețelei pe aliniamentul DN 71. Dorința expresă a primarului este să fie deschise mai multe fronturi de lucru, în toate satele unității administrativ teritoriale, astfel ca rețeaua să fie realizată într-un timp cât mai scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...