Pro România susţine reorganizarea administrativ-teritorială a ţării

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a amintit că s-au împlinit, recent, 53 de ani de la ultima reorganizare administrativ-teritorială a ţării, când s-a renunţat la modelul sovietic, adică la raioane şi regiuni. O reorganizare care a permis o dezvoltare mai semnificativă a oraşelor reşedinţă de judeţ dar care nu mai corespunde dinamicii vieţii sociale şi economice actuale.
Din acest motiv, a precizat Adrian Ţuţuianu, Pro România consideră că se impune o nouă reorganizare, pe modelul de succes din ţări precum Polonia. Prin comasare ar urma să rămână numai 15 judeţe şi ar fi nevoie de desfiinţarea- din raţiuni de ordin economic dar şi practic- a unor unităţi administrativ-teritoriale. A subliniat coodonatorul Pro România Dâmboviţa, că trebuie trecut peste orgolii şi aşa-numitul patriotism local şi ajuns la 1500 de comune, din 3300 câte sunt astăzi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA: Din martie se primesc cereri de sprijin pentru servicii de silvomediu

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură începe sesiunea 4 de depunere a Cererilor de sprijin pentru „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” în cadrul Măsurii 15, SubMăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu” din PNDR 2014 – 2020.Perioada de depunere a cererilor de sprijin este 01 martie […]