Pro România susţine reorganizarea administrativ-teritorială a ţării

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a amintit că s-au împlinit, recent, 53 de ani de la ultima reorganizare administrativ-teritorială a ţării, când s-a renunţat la modelul sovietic, adică la raioane şi regiuni. O reorganizare care a permis o dezvoltare mai semnificativă a oraşelor reşedinţă de judeţ dar care nu mai corespunde dinamicii vieţii sociale şi economice actuale.
Din acest motiv, a precizat Adrian Ţuţuianu, Pro România consideră că se impune o nouă reorganizare, pe modelul de succes din ţări precum Polonia. Prin comasare ar urma să rămână numai 15 judeţe şi ar fi nevoie de desfiinţarea- din raţiuni de ordin economic dar şi practic- a unor unităţi administrativ-teritoriale. A subliniat coodonatorul Pro România Dâmboviţa, că trebuie trecut peste orgolii şi aşa-numitul patriotism local şi ajuns la 1500 de comune, din 3300 câte sunt astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA: Din martie se primesc cereri de sprijin pentru servicii de silvomediu

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură începe sesiunea 4 de depunere a Cererilor de sprijin pentru „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” în cadrul Măsurii 15, SubMăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu” din PNDR 2014 – 2020.Perioada de depunere a cererilor de sprijin este 01 martie […]