Prinde contur viitoarea autogară amplasată pe Calea Ialomiței

1 0

Pe Calea Ialomiței, constructorii lucrează intens la viitoarea autogară care va deservi transportul public urban di Târgoviște. Tot în acea locație se construiește un depou pentru autobuze, o stație de capăt cu sală de așteptare și o parcare. Amănunte despre proiect a dat primarul Cristian Stan, care a efectuat o vizită în teren, împreună cu Administratorul public Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

„Ne aflăm pe șantierul de construcție a primei autogări publice de după 1989. Este vorba de un proiect finanțat pe fonduri europene, un proiect care vizează construcția unui depou pentru toate cele 40 de autobuze pe care administrația publică târgovișteană le are astăzi în exploatare. Este vorba de o componentă a programului de modernizare  a transportului public în comun din Târgoviște. De asemenea se construiește aici una dintre  cele trei stații de capăt pe care le presupune investiția în discuție. Este vorba de o stație de capăt cu toate facilitățile necesare: câteva zeci de locuri de parcare, o sală de așteptare dotată corespunzător. Se construiesc trei asemenea stații de capăt, una aici lângă depou și  viitorul sediu al operatorului de transport local, una se construiește pe Bulevardul Unirii, acolo unde funcționează operatorul iar una se construiește pe Șoseaua Găești, undeva la marginea Municipiului Târgoviște, astfel încât să avem facilități de preluare a fluxului de călători prin sistemul de transport public local.”

A mai spus primarul Cristian Stan că aceasta este numai o primă parte în ceea ce privește modernizarea transportului public de călători , pentru că, pe programele de finanțare europene care sunt  în pregătire, sistemul va  fi extins cu  acest tip de transport public și  în zonele peri-urbane. Se urmărește  să  fie asigurate asemenea stații de capăt în mai multe puncte de la  periferia municipiului. Ca element de noutate, primarul Cristian Stan a menționat scoaterea la licitație publică  a ultimei componente a proiectului, care vizează dotarea stațiilor de traseu cu automate de emitere a biletelor și cartelelor. Echipamente  care vor permite plata călătoriei cu chash sau cu cardul bancar vor fi instalate și în mijloacele de transport.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Parteneriat pentru construirea unei parcări supra-terane în centrul Târgoviștei

Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște, a declarant că administrația locală vrea să construiască o parcare supra-terană, pe un teren pentru a cărei preluare au fost angajate negocieri cu proprietarii UPET. Primarul a precizat că, prin această investiție, se vor realiza circa 400-500 de locuri de parcare, ân zona cea mai […]