Primul Zâmbet, implementat şi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

0 0

A fost lansat proiectul Primul Zâmbet, care oferă mamelor din întreaga ţară sprijin încă din primele clipe de viaţă ale nou-născutului.
Astfel, 30 de maternităţi din România vor primi cutii complete cu lucruri necesare bebeluşilor, esenţiale pentru primele săptămâni de viaţă – şi care pot însemna un sprijin major pentru părinţii din comunităţi vulnerabile. Proiectul vine în beneficiul a 3000 de proaspete mămici.
Proiectul este implementat şi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Cutiile conţin produse care se găsesc exclusiv în magazinele Kaufland: haine pentru copii din colecţia Kuniboo, produse de igienă şi îngrijire din gama bevola® baby, concepute special pentru pielea sensibilă a celor mici (şampon delicat, ulei de îngrijire şi şerveţele umede), scutece K-Classic, broşuri cu informaţii utile din partea Salvaţi Copiii şi alte lucruri necesare bebeluşilor. Proiectul cutiilor Primul Zâmbet are la bază conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box), oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru şi care conţine diverse lucruri necesare primelor zile din viaţa nou-născutului. Mai mult, Cutia finlandeză este şi o politică publică de sănătate care a înregistrat rezultate extraordinare în scăderea mortalităţii infantile în această ţară.
Kaufland România, în colaborare cu Organizaţia Salvaţi Copiii, desfăşoară proiectul Primul Zâmbet, prin care oferă mamelor din întreaga ţară sprijin încă din primele clipe de viaţă ale nou-născutului.
În prezent, Finlanda are cea mai mică rată a mortalităţii infantile din Europa: 1,7 decese la 1000 de născuţi vii, în timp ce, la nivelul României, aceasta este cea mai ridicată din Europa, cu o valoare de 7 la mie, dublu faţă de media Uniunii Europene care a ajuns la 3,6 la mie, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmboviţa susţine performanţele în sport

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, şi vicepreşedintele Alin Manole, au participat la primăria municipiului Târgovişte, la premierea juniorilor de la Chindia Târgovişte, care au câştigat trofeul turneului „Cupa Centenarului Marii Uniri”. Evenimentul sportiv, anterior amintit, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală de Sport, în perioada 29 octombrie […]