PRIMUL SUCCES ÎN LIGA I DUPĂ 21 DE ANI

Mihai ROŞOIU

Prima victorie a echipei târgoviştene în Liga I după 21 de ani poate intra, cu succes, în cartea de istorie a fotbalului românesc. Chindia a arătat superb vineri seară şi a lăsat senzaţia că ar fi câştigat în faţa oricărei echipe din campionat. Determinare, ambiţie, poftă de joc, execuţii de senzaţie, atmosferă electrizantă sunt doar câteva dintre bornele unei victorii savurate din tribune de peste 5.000 de suporteri.
Chindia a ţinut-o pe Dinamo departe de buturile lui Aioani în prima repriză. Reuşita fabuloasă a lui Neguţ (19, şut din întoarcere, direct în vinclu) a fost prefaţată de alte două ocazii, chiar în debutul meciului (Florea 3, Neguţ 10). Roş-albaştrii şi-au mărit avantajul la ultima fază a primului mitan: Leca (45+3) l-a învins pe Piscitelli cu o lovitură de cap, după cornerul executat de Cherchez.
După reluare, în loc de un meritat 3-0, la ocazia lui Şerban (50), s-a făcut 2-1, la prima ocazie a lui Dinamo pe „Ilie Oană”: Montini a înscris din apropiere după ce Aioani a respins şutul lui R. Grigore (54). Florea (64) a scos un penalty la o fază din care trebuie să reţinem şi incursiunea lui Neguţ, cu driblinguri ca în curtea şcolii. Cherchez (65) a transformat şi a refăcut avantajul de două goluri al băieţilor lui Viorel Moldovan. În final s-a jucat pe contre, după golul lui Nistor (82, reluare din careu, după centrarea lui Sorescu), ultimul fluier al centralului Iulian Călin declanşând fiesta, pe teren şi în tribune.
Sursa: www.afcchindiatargoviste.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Viorel Moldovan: "Aveam nevoie de acest succes ca de aer!"

Viorel Moldovan a spart gheaţa pe banca Chindiei Târgovişte în Liga 1. A învins Dinamo cu 3-2, a depăşit-o în clasament şi a adus primele 3 puncte pentru echipa nou promovată după un egal şi 4 înfrângeri. Antrenorul Chindiei a dezvăluit cum i-a motivat pe elevii săi înainte de meci. […]