Published On: lun, ian. 27th, 2020

PRIMELE CURSURI PENTRU VAR

nichiduta.ro

Pe 21 şi 22 ianuarie, CCA şi FRF a organizat cursurile de iarnă pentru arbitrii, arbitrii asistenţi şi observatorii din Liga 1, la sediul Federaţiei şi la Centrul Naţional de Fotbal Buftea.
Sesiunea a debutat pe 21 ianuarie 2020 la Casa Fotbalului, cu participanţii implicaţi în testări teoreticeşi video, descoperind tototodată şi prezentările testărilor fizice.
În premieră, au beneficiat de pregătire teoretică pentru utilizarea VAR, un pas important în procesul coordonat de FRF pentru implementarea acestui sistem. Cursul dedicat a fost susţinut de Mike van der Roest, instructor FIFA.
Pe 22 ianuarie, la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, au avut loc testările fizice, începând cu ora 11:30.
Au fost prezenţi 22 de

„centrali” şi 27 de „asistenţi”, dar şi cele 7 reprezentante ale arbitrajului feminin românesc aflate pe lista FIFA.
Au lipsit motivat de la susţinerea testelor şase asistenţi FIFA: Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe, Vasile Marinescu, Ovidiu Artene, Radu Ghinguleac şi Valentin Avram. Aceştia sunt prezenţi în aceste zile în Spania la un curs de instruire organizat
de UEFA.
Înaintea susţinerii testelor fizice, arbitrii din prima divizie au beneificat, în permieră, de pregătirea teoretică pentru utilizarea VAR. Acest curs a avut loc la sediul FRF marţi, 21 ianuarie. Cursul dedicat a fost susţinut de Mike van der Roest, instructor FIFA.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro