Primele acțiuni de combatere a căderilor de grindină din anul 2023 au avut loc în intervalul 19-25 mai

Date:

Din toate cele șase Unități de Combatere a Căderilor de Grindină au fost realizate 18 intervenții active în atmosferă, pentru combaterea a 91 de celule convective cu grindină în formare, cu un consum total de 520 de rachete antigrindină. În toată această perioadă, din motive de siguranță a spațiului aerian, autoritățile aeronautice civile și militare au emis 82 de interdicții de tragere.

 În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, sezonul 2023 a debutat în forță și se caracterizează prin fenomene meteo periculoase de mare amploare prezente în toate zonele țării. Astfel, în 2022, bilanțul a cinci săptămâni de intervenții active în atmosferă (15 aprilie-25 mai) era de 17 intervenții, pentru combaterea a 116 celule cu grindină și cu un consum de 746 de rachete, în timp ce în 2023, bilanțul de mai sus vizează activitatea din această săptămână.  

 În urma activităților de intervenții active în atmosferă efectuate până acum, precipitațiile au ajuns la sol în formă lichidă, fără a se înregistra pagube în zonele protejate de infrastructura Sistemului.

 La nivelul întregii țări s-au înregistrat fenomene meteo periculoase, vijelii și furtuni cu grindină. Și azi toate unitățile din cadrul SNACP sunt în alertă de vreme rea, fiind activată procedura de solicitare a acordului de intervenție pentru majoritatea Grupurilor de Combatere din cadrul Unităților operaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...