Primele 14.000 de doze de vaccin Moderna, ajung în România

0 0

Prima tranşă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, va ajunge miercuri, 13 ianuarie 2021, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.
Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn şi infecţia asimptomatică cu virusul Sars-Cov2.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiectul viitorului parc din proximitatea Complexului de Nataţie a intrat în faza de execuţie

„Am semnat contractul de execuţie de lucrări aferent proiectului „Reconversia şi refuncţionalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte prin crearea de facilităţi pentru recreere”, proiect prin care, pe o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o investiţie care presupune amenajarea unui spaţiu verde generos, incluzând […]