Primarul Cristian Stan spune că materializarea proiectului „Pădure- Parc la Priseaca ar presupune încălcarea Codului Silvic”

Date:

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a venit cu o replică acidă vizavi   de campania PNL prin care este acuzat de  respingerea proiectului „Pădure-Parc Priseaca”. Acesta a afirmat că respectivul proiect de hotărâre promovat de liberali era în contradicție cu dispozițiile din Codul Silvic, act normativ care   interzice tăierea  arborilor din fondul forestier atunci când se dorește a se amenaja o pădure-parc. Primarul a acuzat demersul PNL  ca fiind unul „strict electoral, de manipulare a opiniei publice”.

„Una dintre aceste teme este aceea a pădurii parc la Priseaca. Municipiul Târgoviște are undeva la 350 de hectare fond forestier la Priseaca. Se vine cu o notă conceptuală în care se spune că vrem să facem în cadrul acestei păduri un parc. Un parc care presupune peste 200 de locuri de parcare. Locuri de joacă, terenuri de sport sau ceva de genul acesta. Păi eu spun că, pentru o parcare de minim 200 de locuri ai nevoie de 5-6000 de metri pătrați. Mai vor amfiteatru și loc de picnic. Ar fi nevoie de cel puțin două-trei hectare numai pentru aceste facilități. Ori în pădure la Priseaca avem 200-250 mc de masă lemnoasă. (…) Ori Codul Silvic spune că este interzisă tăierea copacilor atunci când se dorește a se realiza o pădure-parc”- a spus primarul Cristian Stan.

Pe de altă parte, primarul  Cristian Stan a amintit că Primăria Târgoviște promovează un proiect de amenajare a unei grădini publice în proximitatea Lacului Priseaca, pe o suprafață de 6 hectare. Investiția va fi implementată cu fonduri europene nerambursabile și nu va afecta fondul forestier, deci nu intră în contradicție cu dispozițiile din Codul Silvic al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...