Primarul Cristian Stan îndeamnă târgoviştenii şi navetiştii din zona limitrofă să opteze pentru transportul public în comun

Preponderent dimineaţa, în intervalul în care naveţiştii trebuie să ajungă la locul de muncă şi elevii la şcolile din oraş, căile rutiere de acces în Târgovişte sunt blocate de coloanele de maşini. Este unul dintre motivele pentru care au fost introduse restricţii de trafic pe raza comunei Răzvad, iar primarul municipiului, Cristian Stan, a făcut un apel către târ-govişteni şi cetăţenii din zona periurbană, să opteze pentru mijloacele de transport în comun. În plus, utilizarea pe scară largă a transportului public ar conduce şi la deconges-tionarea trraficului rutier şi a parcărilor din zona centrală:
„Zona centrală este foarte aglomerată. Nu găseşti un loc de parcare. Ne vom gândi în viitor şi la o modalitate de taxare, cel puţin pe anumite zone şi în anumite intervale orare, pentru că este imposibil în acest moment să găseşti un loc de parcare între orele 10:00- 14.00 în centrul Municipiului Târgovişte. Primul pas este folosirea transportului în comun şi să lăsăm acasă maşinile personale. Este şi mai ieftin şi suntem deschişi la orice fel de solicitări, la orice fel de modificări de curse, de trasee, în special pe zonele limitrofe municipiului Târgovişte, astfel încât să determinăm oamenii să folosească autobuzele.
Avem o flotă de autobuze noi, la standarde de calitate deosebite. Cred că preţul biletului nu este unul mare. Nu s-au mai modificat tarifele de ani de zile, tocmai în ideea de a încuraja folosirea transportului public, ca alternativă pentru maşina personală.
După ora 17:00 şi în zilele de weekend, veţi vedea că în oraş se circulă bine, fără probleme deosebite, fără ambuteiaje. In schimb, mai ales de când s-a reluat şcoala, intrările în oraş sunt efectiv sugrumate”, a punctat primarul Cristian Stan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liderul Grupului PNL din Consiliul Local: "Ne întrebăm dacă vor fi tăieri de salarii în Primăria Târgovişte sau disponibilizări"

Consilierul local Aurelian Cotinescu a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, aspecte îngrijorătoare cu privire la funcţionarea şi situaţia financiară a societăţilor comerciale şi direcţiilor subordonate Primăriei Târgovişte. A spus preşedintele PNL Târgovişte că, prin bugetul local pe 2021, au fost alocaţi bani mai puţini, salariile fiind acoperite numai […]