Primarul Cristian Stan acuză guvernul că nu respectă obligaţiile faţă de Târgovişte

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a acuzat Guvernul PNL că pedepseşte oraşul şi locuitorii săi prin acţiuni de blocare sau întârziere a unor proiecte publice, inclusive prin amânarea efectuării unor deconturi. A spus edilul că sunt tergiversate unele plăţi, fiind întârzieri şi de 80 de zile la investiţii privind infrastructura de educaţie:
„Pot să prezint câteva proiecte blocate sau întârziate care se află în derulare în municipiul Târgovişte, care sunt subfinanţate sau în privinţa cărora cererile de plată sunt amânate uneori şi câte trei luni.
Avem peste 8 milioane de lei în momentul de faţă depuse la Ministerul Dezvoltării pentru plata lucrărilor din Municipiul Târgovişte, obligaţii ale ministerului faţă de administraţia locală târgovişteană. Ca exemple de proiecte la care plăţile nu s-au făcut nici după 70-80 de zile avem proiectul de reabilitare şi modernizare a Şcolii „Mihai Viteazul”, un proiect foarte important, grădiniţa cu program prelungit Rază de Soare, proiect European, parcul de agrement de la UM Gară, Reconversia terenului de la Complexul de Nataţie, este vorba de banii pe care noi i-am plătit pentru proiectare care sunt neplătiţi în momentul de faţă; cele patru staţii de încărcare; Extindere şi amenajare în zona Grădiniţei nr. 8, Creşa 14, Creşa 16. Practic nu există proiect important la nivelul municipiului Târgovişte în care să se respecte termenele de plată, vorbim de întârzieri între 60 şi 80 de zile, unii sunt neplătiţi la acest moment, deşi cererile de plată au fost transmise în luna ocrombrie sau chiar în septembrie.
Mai avem şi alte exemple de proiecte care sunt blocate. Este proiectul de 7 milioane de euro care vizează asfaltarea unor străzi în Carierul Prepeleac, care vizează construirea unui bloc de locuinţe sociale, a unei creşe, a unei grădiniţe. Este inadmisibil ca o cerere de finanţare să se afle în etapa de analiză a conformităţii administrative, deci în primă etapă, de 130 de zile. Avem ANL-uri, avem un dâmboviţean care conduce ANL. La Sagricom nu se lucrează în acest moment, nu se lucrează de anul trecut, de ce? Pentru că, pentru Târgovişte nu mai există fonduri.”, a declarat primarul Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: Rata de infectare coboară sub 3 la mie

În Dâmboviţa au fost raportate 142 cazuri noi de infectare cu coronavirus, ceea ce înseamnă 12443 persoane contaminate de la începutul pandemiei. Rata de infectare a coborât la 2,91 la mie, cu cele mai mari valori la Butimanu -7,77 la mie, Ulmi – 6,64 şi Niculeşti -5,87. La Târgovişte, cu […]