Primăria Târgovişte este pregătită să facă faţă rigorilor iernii

Primarul Cristian Stan, împreună cu viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu şi şefii direcţiilor din subordine implicate, au trecut în revistă, ieri dimineaţă, parcul de utilaje pregătit pentru intervenţii la deszăpezire. Într-o scurtă declaraţie de presă, edilul a precizat că sunt gata să intervină în orice moment peste 50 de utilaje, de la frezele pentru căile pietonale şi până la autospeciale de gabarit mare, cu lamă şi dispozitive de împrăştiat materiale antiderapante. Cristian Stan a mai precizat că sunt în dispozitiv 250 de oameni de la Eco Sal, Direcţia de Salubritate şi Municipal Construct, existând şi posibilitatea suplimentării acestor forţe.
În urma discuţiilor din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat primarul, s-a stabilit că, în situaţii limită, vor interveni şi voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, ajutaţi de jandarmi şi militari din Garnizoana Târgovişte.
Au fost pregătite şi stocuri de materiale, 500 de tone de nisip şi 800 de tone de sare, fiind constituit şi un stoc de 4000 de litri de motorină. De asemenea, edilul a reamintit cetăţenilor şi agenţilor economici că au obligaţia să cureţe tro-tuoarele de zăpadă şi a făcut apel la cetăţeni, în cazul unor căderi mari de zăpadă, de a coopera, în caz de nevoie, cu administraţia locală. A fost înfiinţat un dispecerat, urmând ca, în scurt timp, să fie făcute publice şi numerele de telefon pentru situaţii de urgenţă. La acţiuni va fi implicată şi Poliţia Locală, iar constructorii carora le-au fost predate diverse amplasamente au obligaţia să asigure deszăpezirea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Subscrisa CHINDIA SPRL

Subscrisa CHINDIA SPRL