Prima zi din săptămână a fost una intensă pentru pompierii din întreaga țară

Date:

În doar  24 de ore, salvatorii au gestionat 1.570 de situații de urgență, aproape 80% dintre acestea fiind cazuri SMURD.

În afara misiunilor pentru acordarea asistenței medicale de urgență, o importanță deosebită a fost acordată și solicitărilor primite pentru stingerea incendiilor. Astfel, în cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit la 113 astfel de evenimente, 68 dintre acestea fiind arderi de vegetație uscată.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 202 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție sporită a fost acordată și accidentelor rutiere, astfel că echipajele de descarcerare au acționat în 7 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

De asemenea, în  24 de ore, la nivel național, au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși).

Echipajele operative sunt și rămân la datorie, iar Centrul Operațional Național va monitoriza  în permanență dinamica evenimentelor din teren, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre. Vă îndemnăm să accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și să descărcați aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play. Împreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...