Prima parcare etajată din Târgoviște va fi construită prin asocierea dintre Primărie și Consiliul Județean

Date:

Miercuri 29 martie, a fost anunțată și prezentată o investiție așteptată de târgovișteni și absolut necesară pentru decon-gestionarea traficului rutier în zona ultracentrală a municipiului reședință de județ.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, și primarul Cristian Stan au prezentat proiectul pentru construirea, în asociere, a unei parcări moderne, generoasă ca suprafață și dotări, gândită pentru o capacitate de 358 de locuri, cu stații de încărcare și toate dotările necesare.
Din cele 358 de locuri de parcare, 15 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități, iar 10 locuri de parcare vor fi amenajate pentru stațiile de încărcare electrică.
Construcția, așa cum este prevăzut în studiul de fezabilitate, va fi deschisă, va avea dimensiunea de 66×113 metri, două accese auto, cinci accese pietonale, iar pe terasa de peste etajul 1 vor fi amplasate panouri foto-voltaice ce-i vor asigura energia electrică.
În ceea ce privește noua arteră de circulație, partea carosabilă va fi de 7 m (o bandă de 3,5 m pe sens), trotuare de 1,5 m lățime pe fiecare parte, iar la conexiunea cu Strada Arsenalului se va amenaja un sens giratoriu. Sunt prevăzute fâșii verzi și aliniamente de arbori.
„împreună cu primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, și vicepreședinții Consiliului Județean Dîmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, anunțăm asocierea Consiliului Județean Dâmbovița cu administrația târgovișteană prin care fiecare instituție va asigura 50% din valoarea investiției ce va duce la realizarea racordului dintre Bulevardul I.C. Brătianu, Str. Locotenent Stancu Ion cu deschidere la Str. Arsenalului, dar și înființarea unei parcări auto supraetajate”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

„Promiteam târgoviștenilor, dar și dâmbovițenilor care ajung în reședința județului nostru, o soluție pentru deconges-tionarea traficului, dar și rezolvarea problemei locurilor de parcare din centrul municipiului Târgoviște.
Sunt rare situațiile în care, într-o aglomerare urbană și chiar în centrul acesteia, se mai pot găsi soluțiile necesare creării unei noi artere rutiere prin care să decongestionăm traficul, să oferim soluții de parcare moderne, dar să și schimbăm efectiv sută la sută modul în care arată acea zonă.
Ei bine, la Târgoviște, împreună, am găsit cea mai bună soluție!”, a declarat șeful administrației publice dâmbovițene.
La rândul său, primarul Cristian Stan a apreciat că este vorba despre cel mai important proiect de fluidizare a traficului din centrul municipiului Târgoviște, din ultimii 50 de ani:
„În cadrul unei asocieri între Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, va fi realizată o investiție care vizează atât crearea unei artere rutiere cu totul și cu totul noi, care va lega Bulevardul Independeței de bulevardul I.C. Brătianu, cu deschidere și la strada Arsenalului, cât și a unei parcări auto P+1, de 358 de locuri, care va fi foarte utilă pentru întreaga zonă centrală.
Proiectul va fi realizat pe un teren acum neutilizat, expropriat de către Primăria Târgoviște de la UPET, suprafața pe care se va realiza investiția fiind de peste 20.000 metri pătrați.
Cu privire la parcare, aceasta va avea o suprafață de 13.559 mp.
Drumul va avea o lungime de 907 metri, cu trotuar pietonal, iar la conexiunea cu strada Arsenalului este prevăzută o intersecție tip giratoriu. Va fi realizată o rețea de iluminat stradal și vor fi create și spații verzi. Totodată, va fi realizată o rețea de canalizare pentru preluarea apelor pluviale și menajere, dar și o canalizație pentru rețele.
În ședința următoare a Consiliului Local Târgoviște vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții, de o importanță majoră atât pentru municipiul Târgoviște, cât și pentru județul Dâmbovița!
Îi mulțumesc domnului Corneliu Ștefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru sprijinul acordat comunității târgoviștene, parteneriatul dintre administrația locală târgovișteană și cea județeană fiind unul stabil, cu beneficii importante pentru dâmbovițeni!”, a precizat primarul Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...