„Prima casă” – modificări propuse de Ministerul de Finanţe

0 0

Ministerul Finanţelor Publice propune completarea şi modificarea ordonanţei privind implementarea programului „Prima casă”, acesta fiind redenumit în programul „O familie, o casă”. În ceea ce priveşte condiţiile de eligibilitate ale beneficiarilor în cadrul Programului, la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale fiecărui beneficiar individual sau ale beneficiarului împreună cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăşi valoarea de 4.500 lei.Pentru familiile cu copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi valoarea de 7.000 lei.
Pe durata contractului de credit obţinut în cadrul Programului, beneficiarul să nu dobândească individual sau împreună cu familia o cotă de peste D inclusiv dintr-o altă locuinţă situată în mediul urban, cu excepţia celor dobândite prin moştenire. În cazul în care survine o modificare în acest sens după acordarea creditului în cadrul Programului,în termen de 12 luni de la apariţia acestei situaţii trebuie să decidă asupra deţinerii locuinţei din Program sau altei locuinţe şi să notifice această decizie Finanţatorului şi Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii sau Fondului Român de Contragarantare, cu prezentarea documentelor care atestă înstrăinarea.”
Proiectul menţine avansul minim de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, care va fi de maximum 70.000 EUR echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar valoarea finanţării garantate este de maximum 66.500 EUR echivalent lei. Se vor mai acorda următoarele subvenţii de dobândă: reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil; reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O REMIZĂ NOROCOASĂ Chindia Târgovişte - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0-0

Stadion: Mie Oană (Ploieşti). Spectatori: 2500 Chindia Târgovişte: Aioani – Martac, Benga, Piţian, Neciu (Burlacu ’81) – Neguţ, Bic, L. Mihai (Raţă ‘6), Yameogo – D. Florea (Dumitraşcu 72), M. Voduţ. Sepsi: Fejer – Kilyen (Dimitrov ’56), Barisic, Tincu, FI. Ştefan – N. Carnat, Vaşvari, D. Flores (Deaconu ’63), Gal-Andrezly […]