PREVIZIUNE PENTRU SORANA CÎRSTEA DUPĂ AUSTRALIAN OPEN 2021

Mihai ROŞOIU

George Cosac, fost preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, consideră că Sorana Cîrstea a progresat faţă de anul trecut şi poate încheia 2021 chiar în Top 20 WTA, ceea ce ar însemna o premieră în cariera elevei lui Adrian Cruciat.
Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a fost eliminată în turul al treilea de la Australian Open, după 2-6, 4-6 cu cehoaica Marketa Vondrousova (20 WTA), dar prin evoluţia de la Melbourne eleva lui Adrian Cruciat a demonstrat că deţine capacitatea să mai urce în ierarhia WTA şi să mai producă rezultate mari.
Cosac e de părere că Sorana a gestionat bine perioada în care a fost izolată 14 zile într-un hotel din Melbourne, înainte de Australian Open, iar pe teren sa exprimat la un nivel înalt.
„Sorana a arătat că se află pe o pantă ascendentă după cum a evoluat la Australian Open, i-am urmărit meciurile. Dacă va păstra acelaşi nivel de joc, ea va puta chiar încheia anul în Top 20 WTA.
După o victorie extrem de importantă cu Petra Kvitova, am anticipat că-i va fi dificil cu Marketa Vondrousova. Cehoaica e cunoscută în circuit drept o sportivă cu un joc încâlcit, care loveşte cu mult efect, care deschide foarte mult jocul cu stânga.
Dacă ar fi trecut de Vondrousova, cred că Sorana ar mai fi avansat două tururi. Per total, Cîrstea a arătat foarte bine şi fizic, şi mental după perioada în care a stat în izolare 14 zile la Melbourne.
Faţă de anul trecut ea şi-a crescut mult nivelul de joc”, a spus pentru digisport.ro George Cosac, fost preşedinte al FRT şi fost jucător în echipa de Cupa Davis a României.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DECIZII NOI ALE FEDERAŢIEI DE BASCHET

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a hotărât, în baza votului exprimat online, în data de 27.01.2021, de către 14 membri, următoarele: Se aprobă cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a următoarelor structuri sportive: CSU Universitatea de Vest din Timişoara; CS Universitatea Arad; CS Câmpina; CS Concordia […]