Prevenirea înseamnă siguranţă!

Pe raza Municipiului Moreni, poliţiştii de la proximitate împreună cu un ofiţer de la ordine publică, au acţionat pentru prevenirea delicvenţei juvenile, victimizării minorilor şi infracţiunilor cu violenţă produse în unităţile de învăţământ. În cadrul întâlnirilor, poliţiştii au dezbătut subiecte privind informarea elevilor cu privire la elementele caracteristice ale violenţei, pericolele utilizării internetului, traficul de persoane, traficul şi consumul de droguri. Totodată, elevii au fost informaţi despre măsurile preventive, pentru reducerea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, dar şi pentru reducerea riscului rutier.
Pentru combaterea delincvenţei în rândul elevilor şi prevenirea victimizării minorilor, poliţiştii le recomandă părinţilor:
– Comunicaţi cu copilul dumneavoastră, acesta trebuie înţeles, iar personalitatea lui respectată.
– Fiţi fermi cu copilul, dar nu agresivi, violenţa nu rezolvă problemele ci, mai degrabă, le amplifică.
– Interesaţi-vă permanent de situaţia şcolară a copilului dumneavoastră. – Nu uitaţi: absenteismul şcolar constituie un punct de plecare pentru comiterea de infracţiuni.
– Încercaţi să-i cunoaşteţi şi să vă apropiaţi de prietenii copilului dumneavoastră şi de familiile lor.
– Asiguraţi în familie un climat afectiv, de bună înţelegere şi evitaţi ca cei mici să participe la discuţii în contradictoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii rutieri dâmboviţeni sunt 24 din 24 de ore în acţiune pe drumurile din judeţ

In această săptămână, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de efective de la ordine publică, acţionează pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie. În prima zi de acţiune, poliţiştii au aplicat 326 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 163 pentru indisciplina pietonală şi au reţinut 5 permise de conducere. În […]