Prevenirea furturilor din gospodării, una din priorităţile Poliţiei dâmboviţene în anul 2014

Ş.E.
0 0

politiaÎn ultima perioadă, în mai multe localităţi din mediul rural s-au înregistrat o serie de infracţiuni de furt, din gospodăriile cetăţenilor sustrăgându-se cu precădere unelte agricole, scule, cazane de fabricat ţuică, biciclete, păsări etc.
„Pentru a nu cădea victime hoţilor care operează în această perioadă, poliţia dâmboviţeană organizează o serie de acţiuni cu caracter preventiv, informând populaţia asupra riscului la care se expune, şi face, cu această ocazie, şi o serie de recomandări.
Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele şi păsările (grajduri, coteţe). Tot pe timp de noapte, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.), uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animalele şi păsările. Nu uitaţi că animalele şi păsările lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi, aşadar nu le creaţi această posibilitate!!!
Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale şi păsări la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora. Nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau produse agricole. Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal sau o pasăre, nu le oferiţi în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasaţi banii în momentul vânzării.
Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea şi locuinţa. Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri.
Pentru sesizări, poate fi apelat (gratuit) numărul de urgenţă 112!”, a declarat comisar şef de poliţie Nina Tatiana Neacşu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Roata norocului în variantă arabă

A existat mereu o percepere eronată a lumii arabe. Omul simplu european a pus mereu semnul egal între noţiunea de arab şi cea de musulman, uitând, de exemplu, că iranienii, deşi musulmani, etnic nu sunt arabi, ci, aşa cum deja am precizat, sunt de origine persană. Acelaşi aspect este valabil […]