Prevenirea faptelor de violenţă

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au acţionat, pe raza comunelor Ulmi, Şelaru şi Gura Şuţii, pentru informarea cetăţenilor, scopul fiind acela de a preveni victimizarea persoanelor prin săvârşirea unor fapte de violenţă şi a unor agresiuni sexuale.
Au fost iniţiate sesiuni de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile prin care aceştia pot solicita sprijin atunci când se află în pericol, fiindu-le prezentate sfaturi utile despre aplicaţia Bright Sky Ro.
De asemenea, informaţii referitoare la această aplicaţie şi modul de utilizare au primit şi reprezentanţii serviciilor de asistenţă socială din cadrul primăriilor.
Aplicaţia Bright Sky Ro oferă informaţii persoanelor aflate într-o relaţie abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut, inclusiv specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenţei domestice.
De asemenea, aceasta conţine o bază de date cu servicii de asistenţă, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află şi oferă totodată posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidenţial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcţie ce foloseşte text, conţinut audio, video sau foto.
La activităţile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Târgovişte, Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Mătăsaru, Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Petreşti, reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa şi voluntari de la Organizaţia „Salvaţi Copiii” – Filiala Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Localizarea apelurilor de urgenţă

Când sunaţi la 112, apelul dumneavoastră este însoţit de informaţia de localizare Cell ID/Sector ID, obţinută pe baza datelor de identificare (semnalului de la telefon) şi a caracteristicilor antenei GSM care asigură comunicaţia cu telefonul dumneavoastră. Aceste date permit generarea unei arii geografice de forma unui cerc sau sector de […]