Prevenirea faptelor antisociale și a consumului de droguri, în școlile dâmbovițene 

Date:

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Pietrari, obiectivul acestora fiind acela de a preîntâmpina faptele de violență și traficul de persoane prin conștientizarea de către elevi a consecințelor și adoptarea unui comportament responsabil.

În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii le-au prezentat elevilor pericolele pe care le pot întâlni pe internet și cum să utilizeze dispozitivele conectate la internet, dar și platformele de socializare în siguranță.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință părinților/ tutorilor legali noile modificări legislative conform cărora șoferii care comit un accident soldat cu decesul victimei, în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere, vor fi condamnați la închisoare cu executare.

De asemenea, în perioada 18-22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei de la Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au organizat zilnic activități informativ-preventive în unitățile de învățământ din localitățile Târgoviște, Pucioasa, Băleni și Valea Voievozilor.

Principalele subiecte dezbătute au vizat prevenirea consumului de substanțe cu efect psihoactiv și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...