Prețurile polițelor RCA rămân înghețate încă 3 luni, la nivelul din februarie 2023

Date:

Cu scopul de a evita creșterea excesivă a prețurilor polițelor auto  obligatorii de răspundere civilă (RCA), Guvernul a decis  înghețarea acestora pentru încă trei luni a  la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023. Acestea vor putea fi însă  ajustate cu maximum 6,8%.

„Plafonarea RCA-ului se va menţine cât va fi nevoie pentru reglementarea pieţei, dar în etape de câte 3 luni. Deocamdată, suntem de la 1 ianuarie până în martie inclusiv şi dacă necesitatea va exista, ea va fi extinsă”, se spune în comunicatul oficial.

Reamintim că, pe fondul falimentului Euroins, Guvernul a decis în 5 aprilie plafonarea prețurilor RCA la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023. Măsura luată inițial pentru 6 luni, până pe 10 octombrie, a fost prelungită ulterior pana la 31 decembrie 2023, dar estimările sunt că dezechilibrul din piața RCA va continua și în primele luni din 2024.

În luna decembrie 2023 au încetat de drept un număr de aproximativ 900.000 de contracte RCA, mecanismul de cerere și ofertă a fost afectat și se estimează că această situație de criză, dezechilibru între cerere și ofertă și disfuncționalitate a pieței vor persista și se vor manifesta inerțial și ulterior datei de 1 ianuarie 2024. Datele arată că numai în primele 6 luni din anul 2024 circa 50% (aproximativ 3,5 milioane) din contractele RCA în vigoare își vor înceta valabilitatea.

țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...