Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan: Cel mai mare proiect cu fonduri europene din județ avansează

0 0

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan spune că cel mai mare proiect cu fonduri europene din județ avansează, beneficiarii acestui proiect fiind peste 250.000 de dâmbovițeni.
Este vorba despre „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” ce beneficiază de o finanțare în valoare de 449.874.319 Euro, echivalentul a 2.225.573.245,96 lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și prevede reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare în 52 de unități adminis-trativ-teritoriale (UAT-uri) -comune, orașe, municipii – și realizarea de investiții complementare în alte 9 UAT-uri: „Cel mai mare proiect cu fonduri europene din judetul nostru avansează.

Astăzi, se semnează contractul de furnizare echipamente cu o valoare de aproximativ 30.000.000 de lei și, în momentul de față, sunt în desfășurare alte 5 licitații pentru surse de apă, rezervoare, stații de clorinare și aducțiuni de peste 124.000.000 de lei. Vorbim aici despre investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere ale sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 31 de localități dâmbovițene din
cele 52 care sunt incluse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru. Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Se vor realiza peste 300 de km de rețele noi de apă, dar și sute de km de rețele de canalizare. La acestea se adaugă alte 9 localități cu investiții complementare. În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița”, a afirmat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
Dintre obiectivele principale ale proiectului, amintim: 300,5 km de rețea nouă de distribuție a apei potabile și 59,9 km de rețea de apă – reabilitată; 198 km de conducte de aducțiune extinse și reabilitate; 8 stații de tratare nou-construite; 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate; 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, nou-construite.
În ceea ce privește apa uzată, proiectul se va concretiza în înființarea, dar și extinderea rețelelor de canalizare cu 448 km; realizarea unei conducte colectoare de transfer – refulare sub presiune, în lungime de 133 km; construirea a 2 stații de epurare; extinderea a 7 stații de epurare existente. Totodată, vor fi înființate un dispecerat regional SCADA și 18 dispecerate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministrul Educației vine cu o nouă propunere pentru deschiderea fizică a școlilor: Unde rata de infectare este sub 3 la mie să se poată renunța la pragul de vaccinare de 60% a personalului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că va face propunerea ca școlile să fie deschise fizic dacă rata de infectare în localitate este sub 3 la mie. Astfel, în aceste condiții se va renunța la pragul de vaccinare de 60% a personalului din unitățile de învățământ respective.„Pentru a rezolva […]