1,5 miliarde de euro vor fi disponibile în regiunea Sud-Muntenia pentru finanțarea proiectelor în exercițiul financiar european 2021-2027. Pentru prima data, regiunea Sud-Muntenia va avea un program de finanțare dedicat și descentralizat, aplicațiile putând fi depuse în cadrul a șapte priorități de finanțare aliniate celor cinci obiective de politică ale Uniunii Europene.
La sediul central din municipiul Călărași, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat evenimentul de lansare al Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027. În cadrul ceremoniei, a avut loc și inaugurarea Corpului B al sediului central al Agenției, întreaga activitate derulându-se sub sloganul „Program nou, în casă nouă!”.
Prezent la eveniment, a fost președintele CJD, Corneliu Ștefan alături de primari dâmbovițeni și alți președinți de consilii județene.
„Regiunea noastră are la dispoziție 1,57 miliarde de euro, iar din această sumă Consiliul Județean Dâmbovița și administrațiile publice din județ vor atrage banii necesari implementării proiectelor de care comunitățile noastre au nevoie.
În același timp, este pentru prima dată când regiunea din care județul nostru face parte va avea un program de finanțare dedicat și descentralizat, pentru care aplicațiile pot fi depuse în cadrul a șapte priorități: dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare; creșterea performanței energetice a clădirilor publice; valorificarea spațiilor degradate; mobilitatea urbană; investiții în rețeaua de drumuri județene; acțiuni de valorificare a potențialului cultural, turistic și balnear.
Evenimentul reprezintă reușita echipei ADR Sud-Muntenia, condusă de domnul director Liviu Mușat, iar numărul mare de proiecte depuse, aprobate și implementate în Dâmbovița este dovada unei excelente colaborări a Agenției cu administrațiile publice locale dâmbovițene”.a afirmat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
Nefiind o structură administrativă, Regiunea Sud – Muntenia este formată din șapte județe – Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman și are 16 municipii, 32 de orașe și 519 de comune cu 2.019 de sate.