Președintele CJ, Corneliu Ștefan nu renunță la modernizarea sectorului Bâldana – Târgoviște

A fost lansată licitația pentru modernizarea tronsonului DN71 Târgoviște-Sinaia.
În zilele următoare, CNAIR va desemna câștigătorul licitației pentru proiectarea viitorului drum expres care va lega Târgoviște de București.
Președintele Consiliului Județean Dâmboviļa, Corneliu Ștefan, a fost cel care a prezentat pentru prima dată acest drum de mare viteză în Masterplanul de dezvoltare a județului Dâmbovița prezentat în campania electorală pentru alegerile locale. Ideea a fost preluată rapid de ministrul Transporturilor, numai că acesta dorește realizarea drumului expres și abandonarea proiectului de modernizare a DN71 pe acest tronson care leagă municipiul reședință de județ de capitala României.
„A fost lansată licitația pentru modernizarea DN71, Târgoviște-Sinaia. De asemenea, în câteva zile, va fi desemnat câștigătorul licitației viitorului drum care va lega Târgoviște de București. Mă bucură când ideile mele sunt preluate, indiferent care este acea persoană sau din ce partid face parte.
Încă de anul trecut, înainte de venirea mea la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, solicitasem realizarea unui drum nou, astfel încât valorile de trafic din interiorul localităților dâmbovițene să fie diminuate, iar distanța dintre Târ-goviște și București să fie parcursă cât mai rapid și în siguranță.
În ultimul an, în cadrul fiecărei întâlniri avute cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, și nu au fost puține, am susținut necesitatea realizării unui drum nou, atât de important pentru dezvoltarea județului nostru, precum și reluarea licitațiilor pentru modernizarea arterei Târgoviște-Sinaia.
Pe de altă parte, le reamintesc celor care conduc transporturile că nu renunț nici la modernizarea sectorului de drum Bâldana-Târgoviște.
Toate proiectele viitoare, inclusiv drumul expres Târgoviște-București, sunt complementare drumului Bâldana-Târgoviște.
Dâmbovițenii au tot dreptul să beneficieze de o infrastructură rutieră modernizată, astfel că tergiversarea lucrării Bâldana-Târgoviște nu face bine nimănui!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD a depus în Camera Deputaţilor, amendamente la Legea consumatorului vulnerabil

PSD a reușit, luni, în cadrul Birourilor Permanente reunite ale Camerei Depu-taților și Senatului, să obțină introducerea pe ordinea de zi a Plenului reunit aprobarea „Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșteriisubstanțiale a prețurilor gazelor naturale și energiei electrice”.Printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei, […]