Premierul României Victor Ponta, prezent la slujba oficiată de ÎPS Nifon, Mitropolitul Târgoviştei

Ş.E.

nifonIeri s-au împlinit cinci ani de la aducerea moaştelor Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, în Catedrala din Târgovişte.
Astfel, în zilele de 10 şi 11 august 2014, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, în Arhiepiscopia Târgoviştei au avut loc o serie de manifestări duhovniceşti şi culturale.
În prima zi din cadrul manifestărilor, după slujba Vecerniei, la Catedrala din Târgovişte, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon a acordat diplome speciale celor opt elevi premiaţi la Olimpiada de religie, faza judeţeană după care s-a desfăşurat „Pelerinajul tinerilor”, la care au participa aproximativ 2.000 de tineri din comitetele parohiale de tineret din oraş şi împrejurimi. Pe parcursul procesiunii au fost făcute două opriri simbolice: la statuia Sfinţilor Martiri Brâncoveni, întrucât anul acesta comemorăm, în chip omagial, jertfa lor, la trei veacuri de la trecerea lor în veşnicie, şi cea de a doua la Mănăstirea Stelea, important reper spiritual şi cultural târgoviştean, ctitorie a voievodului Vasile Lupu, semn de împăcare cu voievodul Matei Basarab.
Ziua de 11 sptembrie a adunat în Parcul Mitropoliei mii de credincioşi veniţi să participe la slujba oficiată de @PS Nifon, Mitropolitul Târgoviştei. De asemenea, au fost prezenţi în număr mare oficialităţi judeţene, locale, şefi ai serviciilor descentralizate, iar punctul culminant a fost prezenţa în mijlocul mulţimii a premierului României Victor Ponta. Acesta a stat de vorbă cu pelerinii şi a asistat la slujbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră verifică autovehiculele care ar putea pune în pericol siguranţa în trafic

In intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 inspectorii Registrului Auto Român împreună cu reprezentanţii Poliţiei Române au controlat în trafic, la nivelul judeţului Dâmboviţa, 1.279 vehicule. Dintre acestea, la 62,16% au fost constatate diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme 45,82% au […]