Premierul României, Victor Ponta: „Ce se întâmplă la Târgovişte este foarte grav. Şcolile trebuie încălzite”

protest eleviPremierul României, Victor Ponta, a ţinut să tragă un semnal de alarmă privind situaţia destul de gravă a şcolilor şi grădiniţelor din Târgovişte, care, la ora actuală, nu au căldură. Miercuri şi joi, peste 1.000 de elevi de la trei licee din municipiu au protestat, prin neprezentarea la orele de curs: „O să încerc să dau de primarul din Târgovişte. Sper să înţeleagă că trebuie să rezolve problema. Este inadmisibil ca şcolile să nu aibă căldură, dincolo de orice neînţelegeri între primar şi oricine de acolo. Eu o să încerc să sprijin de aici cu ce putem, dar şcolile sunt în subordinea primăriei. Este o problemă gravă ce se întâmplă la Târgovişte”, a declarat premierul Victor Ponta. Ponta a anunţat că va fi trimisă o comisie de control din Capitală pentru a vedea din ce cauză elevii din Târgovişte sunt ţinuţi în frig.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie: „Solicit primarului din municipiul Târgovişte să-şi facă treaba”
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat că situaţia unităţilor de învăţământ din Târgovişte, în care elevii şi profesorii îngheaţă în clase, este rezultatul abordării iresponsabile a primarului. Ministrul Educaţiei a solicitat edilului să găsească de urgenţă soluţii pentru ca toate unităţile de învăţământ să fie încălzite şi a atras atenţia că sănătatea copiilor şi a profesorilor este pusă în pericol: „Situaţia din municipiul Târgovişte, în care 18 unităţi de învăţământ, unde se află 11.000 de copii şi 700 de cadre didactice, îşi desfăşoară activitatea în ger, la temperaturi care rareori depăşesc 10 grade Celsius, este rezultatul abordării iresponsabile a unui primar care îşi bate joc de comunitatea care l-a ales. Este un caz nu doar excepţional, ci profund anormal, care ar trebui să intre imediat în atenţia organelor de anchetă. Victor PontaSolicit primarului din municipiul Târgovişte, care are atribuţii directe în domeniu, să renunţe la această abordare iresponsabilă, să-şi facă treaba şi să găsească de urgenţă soluţii pentru ca toate unităţile de învăţământ să fie încălzite, iar activitatea didactică să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori. Faptul că elevii şi profesorii îngheaţă de frig arată că primarul din localitate nu şi-a făcut treaba. Despre problemele sistemului de termoficare din oraş se ştia de multă vreme, iar Inspectoratul Şcolar General din Dâmboviţa a făcut nenumărate demersuri pentru a atrage atenţia autorităţilor locale asupra riscurilor existente. Vorbim nu doar despre desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional, ci şi despre sănătatea copiilor şi a profesorilor”, a scris ministrul pe pagina edu.ro. Inspectoratul Şcolar Judeţean a cerut suspendarea orelor de curs în şcolile care nu au căldură. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa a solicitat Ministerului Educaţiei suspendarea orelor de curs în şcolile din Târgovişte la care nu s-a finalizat montarea centralelor termice, până când sistemul de încălzire va fi funcţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Promoţie nouă de ofiţeri de poliţie la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa

Nouă absolvenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru loan Cuza” Bucureşti, promoţia 2013, s-au prezentat la sediul lnspectoratului Judeţean de Poliţie Dâm-boviţa pentru a-şi prelua atribuţiile de serviciu. Începând cu data de 1 decembrie, prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne, absolvenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au fost înaintaţi la gradul […]