Premierul Ludovic Orban a dialogat cu sindicaliştii de la COST şi a vizitat investiţia IVECO de la Petreşti

Primul ministru al României a tost la stârşitul săptămânii trecute în Dâmboviţa, având mai multe puncte pe agenda de lucru. Ludovic Orban a tost însoţit pe parcursul vizitei de lucru de Ministrul Economiei, Virgil Popescu, de Carmen Moraru, reprezentant al Ministerul Fondurilor Europene şi consilierul de stat pe probleme de securitate naţională Virgil Guran. La Târgovişte, premierul a vorbit despre demersurile privind preluarea Combinatului de Oţeluri Speciale de către o societate cu capital de stat, în contul datoriilor bugetare acumulate şi a dialogat cu sindicaliştii veniţi în Piaţa Tricolorului.
„Spre deosebire de alţii – a spus Ludovic Orban – pentru noi industria românească nu este o grămadă de fier vechi. Dimpotrivă, industria românească trebuie să fie un suport al relansării economice, mai ales după criza generată de pandemia de COVID-19. Sunt aici ca să vă transmit un mesaj foarte simplu: rein-dustrializarea României reprezintă un obiectiv foarte clar în politica guvernului pe care îl conduc. Utilizând toate pârghiile posibile, pentru a obţine locarea în Judeţul Dâmboviţa, în România, de noi capacităţi de producţie, care să genereze locuri de muncă, să genereze prosperitate pentru cetăţeni.”
Premierul a adăugat că este la curent cu situaţia de la COST, că a purtat discuţii cu liderii de sindicat. A spus că au fost făcuţi câţiva paşi importanţi, fiind creată posibilitatea legală de a putea fi preluate active funcţionale în contul datoriei către bugetul de stat. Activele viabile urmează să facă parte dintr-o nouă companie cu activitate de producţie. Ludovic Orban a vorbit şi despre construirea fabricii de camioane- investiţia Iveco, de la Petreşti. În acest context a precizat că un alt obiectiv al guvernului liberal este refacerea învăţământului tehnic şi profesional, pentru ca diferitele sectoareeconomice să dispună de forţa de muncă necesară.
La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Petrescu, a informat că OUG nr. 60, care permite preluarea de active funcţionale în contul datoriilor, a fost publicată în Monitorul Oficial. Va fi aplicată în cazul COS Târgovişte, unde activul funcţional va fi preluat integral. Se va înfiinţa o nouă companie, fără datorii, în care vor fi încadraţi toţi salariaţii.
Tot la Târgovişte, a fost semnat un acord prealabil privind implementarea proiectului european de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă şi canalizare, de care va beneficia peste un sfert din populaţia judeţului. Vizita premierului a continuat la Ioneşti, comuna Petreşti, unde Iveco investeşte într-o fabrică de camioane care vor intra în dotarea Armatei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale la angajatori din perspectiva aplicării normelor de reducere a riscului de contaminare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a organizat, în perioada 1024.11.2020 campania pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea şi sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID-19.Prin această campanie s-a urmărit prioritar luarea masurilor […]