Prelungirea vacanţei de primăvară nu influenţează calendarul examenelor naţionale

După consultarea factorilor de specialitate, Comitetul pentru Dialog Social de la Ministerul Educaţiei a decis prelungirea vacanţei de primăvară pentru toată luna aprilie. Se vor bucura de vacanţă în intervalul 2 aprilie – 4 mai toţi elevii, cu excepţia celor din clasele a opta şi a douăsprezecea, care vor face ore online în perioada 12-30 aprilie şi vor avea vacanţele stabilite iniţial pentru Paştele catolic, respectiv cel ortodox. S-a decis şi că examenele de evaluare naţională şi bacalaureat vor avea loc la datele stabiliteiniţial, iar Semestrul II să fie redus cu o săptămână, dar fără a se face ore de recuperare. Anul şcolar se va încheia pe 25 iunie, pentru toţi elevii mai puţin cei de clasa a opta.
Astfel, vacanţele de primăvară vor fi după cum urmează:

  • Pentru elevii din clase non-terminale (toţi exceptând clasa a VIII-a şi a XII-a): 2 aprilie – 4 mai
  • Pentru elevii din clasele terminale: 2-11 aprilie / 30 aprilie – 9 mai (Paştele Catolic: 4 aprilie; Paştele Ortodox: 2 mai)
  • Evaluarea Naţională are loc între 22-25 iunie.
  • Bacalaureatul are loc între 28 iunie – 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

EVOLUŢIE BUNĂ PENTRU EVELYIN NEACŞU LA CUPA CARPAŢI

Tenismena Evelyn Neacşu a terminat pe podium la ediţia din acest an a Cupei „Carpaţi” Sinaia, desfăşurată în perioada 13-18 martie.La capătul unei evoluţii apreciate, sportiva clubului nostru a încheiat competiţia pe locul 3, la categoria Under 14. În cadrul turneului final de patru, unde fiecare a jucat cu fiecare, […]