Pregătiţi să dea piept cu ninsorile

0 0

Zapada Targoviste martie 2013Căderile de zăpadă şi viscolele ce se vor abate asupra judeţului Dâmboviţa în această iarnă ne vor găsi, cu siguranţă, mai bine pregătiţi. Secţia Drumuri Naţionale Târgovişte este pregătită să intervină în cazul în care zăpada se va aşterne pe neaşteptate în zonă. Sunt asigurările date de şeful Secţiei Drumuri Naţionale de la Târgovişte, domnul Ilarie Ceparu, care ne-a declarat că instituţia pe care o reprezintă este pregătită pentru a face faţă primului val de ninsori. Serviciul de deszăpezire a drumurilor naţionale a fost câştigat prin licitaţie de o firmă care va urma să intervină pe 261 de kilometri de şosea de pe raza judeţului Dâmboviţa. Secţia Drumuri Naţionale Târgovişte are pregătite deja cele şase baze de deszăpezire, cinci utilaje proprii, la care se vor adăuga alte 38 de utilaje cu care se va interveni pe drumurile naţionale. Momentan, în depozitele SDN Târgovişte există cantităţi însemnate de material antiderapant, sare în procent de 23 % şi nisip în procent de 37% din necesarul pentru această campanie de deszăpezire. în cazul carburanţilor, există un necesar pentru 14 zile de deszăpezire. Semnalizarea de iarnă s-a montat pe toate drumurile.
În Dâmboviţa au fost şi vor fi montate parazăpezi pe DN 71 şi DN 7
Experienţa iernilor trecute pare să le fi dat o lecţie drumarilor. În judeţul Dâmboviţa, pe Drumul Naţional 71 Bâldana-Târgovişte şi DN 7 Titu-Găeşti s-au montat în proporţie de 36% parazăpezi pe porţiunile de drum unde în fiecare iarnă nămeţii blochează traficul. Drumul Naţional 71 este un coşmar alb pentru şoferi, în fiecare iarnă. S-a întâmplat ca unii să stea blocaţi chiar şi câteva ore bune în nămeţii de pe carosabil: „În general, se montează parazăpezile după terminarea activităţilor agricole, aşa spune şi normativul, deci începând cu 1 decembrie. Se poate discuta şi mai repede, dar în funcţie şi de vreme şi în funcţie de cum îşi termină activitatea agricolă proprietarii din zonă, vom continua montarea de parazăpezi. Se folosesc materiale noi, care nu dau tentaţia celor din zonă să le fure, să le valorifice. Începând cu acest an se folosesc aceste panouri din material plastic”, a declarat Ilarie Ceparu, director al Secţiei de Drumuri Naţionale din Târgovişte. Potrivit meteorologilor pericolul începe, să spunem aşa, după data de 20 noiembrie. La acest moment, Instituţia Prefectului verifică şi existenţa stocurilor de materiale şi a utilajelor menţionate în rapoartele înaintate de Secţia de Drumuri Naţionale ce activează pe raza judeţului Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Panică, fum şi incendiu într-un bloc din Târgovişte Zeci de locatari au fost evacuaţi

Alarmă de gradul zero ieri seară într-un bloc din municipiul Târgovişte! O anexă de la parterul imobilului a fost cuprinsă de flăcări şi un fum negru şi înecăcios a pătruns în apartamentele oamenilor. Locatarii au fost evacuaţi în grabă, iar pompierii s-au chinuit mai bine de o oră să stingă […]